Kako će vam bebi alarm olakšati život?

Kako će vam bebi alarm olakšati život?

Uskoro ćete postati roditelji i razmišljate o svim tim stvarima koje treba nabaviti za početak nove etape vašeg života? Ili pak imate drage osobe koje će se ubrzo ostvariti u ulozi roditelja, pa smišljate šta biste mogli da im poklonite kada dođe vreme za babine...

 

Postoje one standardne stvari bez kojih ne može ni jedna beba, pa su one prvi, logičan i klasičan izbor kada se pomene opremanje sobe za bebe (krevetac, dušek, komodice, autosedište, kolica i ostala bebi oprema), ali postoje i one dodatne stvari koje mogu znatno da olakšaju život i smanje stres u prvim mesecima bebinog života, a koje vam možda neće pasti odmah na pamet. Jedna takva spravica je i bebi alarm.


Bebi alarm naziva se još i bebi monitor i bebi telefon, a na tržištu postoji mnogo različitih proizvođača ovih malih, korisnih stvarčica koje su se pojavile s razvojem nove tehnologije. Postoje audio i video bebi alarmi - svaki od njih ima svoje prednosti, a naša prodavnica decije opreme nudi bogat asortiman ovih napravica, među kojima su različiti modeli kao što su Avent bebi alarm, Vtech i Reer bebi alarm, Chicco bebi alarm i drugi. Saznajte u nastavku kako i zašto bebi alarm može da vam olakša život sa bebom i koje su najznačajnije razlike između audio i video bebi alarma, koje vam mogu pomoći da odlučite koja je varijanta za vas pogodniji izbor.

 

U kojim situacijama će vam bebi alarm biti najviše od koristi?

 

Kada beba dođe na svet, sve je podređeno tome da se ona oseća udobno, voljeno i zbrinuto u pogledu osnovnih potreba za hranom i negom, te se često dešava da zaboravimo ili ne mislimo na sopstvene potrebe za odmorom i aktivnostima koje se dešavaju van prostorije u kojoj boravi beba. Tako, ako je „mama“ vaša nova životna uloga, možete uhvatiti sebe da sve vreme dok beba spava ili se sama igra strepite da li je sve u redu i zbog toga ste stalno kraj nje, nedozvoljavajući sebi da se opustite i radite aktivnosti koje podrazumevaju boravak u drugoj prostoriji ili napolju. E pa, da do toga ne bi došlo i da ne biste morali da zapostavljate ni sebe ni druge potrebe, bebi alarm je pravo rešenje! Uključite ga i spokojno radite sve ono što vas ispunjava, jer ćete čuti bukvalno svaki šum i moći blagovremeno da reagujete na sve bebine potrebe.


Osim toga, možda ne želite ili nemate mogućnosti da beba spava u istoj prostoriji gde ste i vi, a s druge strane - želite da budete mirni u pogledu toga da je sa bebom sve u redu i onda kada niste kraj nje. Bebi alarm tada predstavlja praktično i jednostavno rešenje za vaš miran san, jer obezbeđuje da sve vreme budete informisani o tome šta se dešava u prostoriji gde je vaša beba i omogućava momentalnu komunikaciju sa njom u slučaju potrebe za hitnim reagovanjem.


Možete se opredeliti za audio bebi alarm sa zvučnikom ili za video bebi alarm koji ima dodatno i monitor uz pomoć kojeg ćete moći vizuelno nadgledati sve šta se zbiva u bebinoj sobi, a naša prodavnica decije opreme nudi vam mogućnost poručivanja bebi alarma na kućnu adresu, što će vam znatno olakšati nabavku ove i svih drugih potrebnih stvari za bebu.

 

Koja je razlika između audio i video bebi alarma i kako napraviti najbolji izbor?

 

Ne samo da će vam bebi alarm biti od koristi u vlastitoj kući, već ovaj prenosivi uređaj možete poneti gde god da idete. Prema tome, neće vam biti problem da i u gostima bebu ostavite u drugoj prostoriji da spava, a vi opušteno nastavite da ćaskate sa rodbinom i prijateljima. Takođe, i vaša putovanja mogu proći sa znatno manje brige i stresa ukoliko ponesete sa sobom audio ili video bebi alarm, a kako da znate koji je najbolji izbor za vas?


Ukoliko vreme volite da provodite na otvorenom u dvorištu ili na terasi, Avent bebi alarm sa video monitorom može biti savršena opcija, jer će vam pružiti neophodnu sigurnost i video nadzor bebine sobe u svakom trenutku. Sa spoljašnjim dometom od 300 m, ovaj bebi alarm ima veoma dobar kvalitet slike i zvuka, noćno svetlo i infrared noćni režim rada koji se automatski prebacuje na boju kada svane dan, dvosmernu komunikaciju, bateriju koja može da traje do 10h, kao i melodije koje mogu biti prijatna uspavanka za vašu bebu. Osim ovog modela, naša online prodavnica decije opreme nudi vam i mnogo drugih modela različitih proizvođača video bebi alarma, te je najbolje da sami pogledate ponudu i karakteristike željenog proizvoda.


S druge strane, ukoliko vam je dovoljno da samo čujete bebin glas i znate kada se ona probudila ili rasplakala, npr. Reer bebi alarm može biti sasvim zadovoljavajući izbor za vaše potrebe. Ovaj digitalni audio bebi alarm ima domet bez smetnji do 300m na otvorenom, a obezbeđuje da čujete i najmanji zvuk u sobi vaše bebe. Ima podesivu osetljivost mikrofona i jačinu zvuka, integrisano noćno svetlo, nizak nivo zračenja, pruža uštedu energije uz pomoć Eko režima, a roditeljska jedinica ima i kopču za kaiš, čime će ovaj bebi alarm moći uvek biti kraj vas.


Audio bebi alarm zauzima nešto manje mesta i praktičniji je od video bebi alarma, a cena je još jedan od faktora koji može doprineti vašoj odluci. Naša online prodavnica decije opreme pruža vam mogućnost da uporedite karakteristike ovih uređaja i odaberete najbolje rešenje u skladu sa vašim potrebama. Za koju god varijantu da se odlučite, jedno je sigurno – bićete uvek u toku sa dešavanjima u sobi vaše bebe, a time i mirni i bezbrižni pri obavljanju drugih aktivnosti.


Autor teksta: Biljana Radojčić