Auto sedišta za decu

Sortiraj
4Kids vam nudi veliki izbor autosedišta za bebe, kao i sedišta za decu svih uzrasta. Auto sedišta za bebe ili autosedišta za decu za starije uzraste su neophodna zaštita tokom vožnje. Pružaju sig… Pročitaj više
Nema proizvoda po odabranim kriterijumima

Autosedišta za bebe i decu svih uzrasta

4Kids vam nudi veliki izbor autosedišta za bebe, kao i sedišta za decu svih uzrasta. Auto sedišta za bebe ili autosedišta za decu za starije uzraste su neophodna zaštita tokom vožnje. Pružaju sigurnost i udobnost vašoj deci. Odaberite kvalitetno autosedište za bebe prilagođeno njihovom uzrastu i težini kako biste osigurali pravilno postavljanje i zaštitu u svakoj vožnji.

Kako da izaberete najbolje auto sedište za vaše dete?

Kada je u pitanju bezbednost dece u vozilu, izbor pravilnog auto sedišta je od suštinske važnosti. Auto sedišta za bebe možemo podeliti u 6 kategorija, ali uzrast za koji je predviđeno sedište za decu uzmite sa rezervom, jer nisu sva deca istog uzrasta podjednako građena, neka su sitnija neka krupnija, pa uvek prilagodite sedište svom detetu. U nastavku ćemo istaći šest kategorija autosedišta i pružiti vam smernice kako da izaberete najbolje auto sedište za vaše dete.

  1. Jaje za bebe - Auto sedište 0-13 kg - Ova kategorija auto sedišta je namenjena novorođenčadi i bebi do 13 kg. Jaje za bebe pruža maksimalnu zaštitu za malu decu, obezbeđujući im sigurnost tokom vožnje. Važno je da izaberete jaje za bebe koje je udobno, ima sigurnosne pojaseve i odgovara težini i visini vaše bebe.
  2. Auto sedište 9-36 kg - Ova kategorija auto sedišta se naziva i "kombinovano" sedište, jer se može koristiti za decu od 9 do 36 kg. To znači da će ovo sedište rasti sa vašim detetom i pružiti im dugotrajnu zaštitu. Pored sigurnosnih pojaseva, većina ovih sedišta takođe ima i sistem vezivanja za automobil, kako bi se osigurala stabilnost tokom vožnje.
  3. Auto sedište 0-36 kg - Ova kategorija auto sedišta je takođe poznata kao "3-u-1" sedište, jer može da se koristi od rođenja do oko 12 godina. Ona kombinuje funkcionalnosti jajeta za bebe i kombinovanog sedišta, omogućavajući vam da jedno sedište koristite tokom čitavog detinjstva vašeg deteta. Ova sedišta obično imaju podesive naslone za glavu i sigurnosne pojaseve koji se prilagođavaju rastu deteta.
  4. Auto sedište za bebe 0-18 kg - Ova kategorija auto sedišta je namenjena bebama i maloj deci do 18 kg. Ona pruža zaštitu i sigurnost tokom vožnje, sa posebnim naglaskom na podršku za glavu i vrat. Ova sedišta su opremljena sigurnosnim pojasevima i mogu imati i dodatne funkcije kao što su bočna zaštita od udara.
  5. Auto sedište 0-25 kg - Ova kategorija auto sedišta pruža zaštitu i udobnost za bebe i malu decu do 25 kg. Ova sedišta obično imaju mogućnost podešavanja naslona za leđa i sigurnosnih pojaseva kako bi se prilagodili rastu i veličini deteta. Važno je izabrati sedište koje pruža dobru bočnu zaštitu i ima jednostavan sistem postavljanja u vozilu.
  6. Buster sedište - Auto sedište 15-36 kg - Ova kategorija auto sedišta je namenjena deci od 15 do 36 kg, obično od oko 4 do 12 godina. Buster sedišta se često nazivaju i "pojačivači" i pružaju podršku za detetovu kičmu i pojas u vozilu. Ova sedišta ne dolaze sa sopstvenim pojasevima, već koriste sigurnosni pojas u automobilu.

Prilikom izbora najboljeg auto sedišta za vaše dete, važno je uzeti u obzir sledeće faktore:
     - Prilagodljivost i trajnost sedišta: Poželjno je izabrati sedište koje će rasti zajedno sa vašim detetom i koje će pružiti adekvatnu zaštitu tokom dužeg vremenskog perioda.
     - Sigurnosni standardi: Proverite da li sedište zadovoljava relevantne sigurnosne standarde i da li je prošlo propisane testove sudara.
     - Pravilna instalacija: Pažljivo pročitajte uputstva i postarajte se da sedište bude pravilno instalirano u vozilo, bez ikakvih luftova ili nesigurnosti.
     - Udobnost: Sediste bi trebalo da bude udobno za vaše dete, sa adekvatnom podrškom za glavu, vrat i leđa.
     - Lakoća čišćenja: Razmislite o tome koliko je lako održavati sedište čistim i higijenskim.

Svakako, kupovina auto sedišta za decu je jako bitna tako da je neophodno da odvojite vreme i lepo se informišete o tome koje auto sedište je najpogodnije za Vaše dete. Po zakonu dete od rođenja pa sve do 12. godine, ili visine do 150 cm, treba da sedi u auto sedištu koje je prilagođeno njegovom uzrastu i konstituciji.

Isofix sistem ili klasično vezivanje pojasevima?

Auto sedište se u kolima može montirati na dva načina. Klasično vezivanje pojasevima spada u manje bezbedno rešenje, dok montiranje uz pomoć ISOFIX sistema spada u najviši stepen zaštite deteta prilikom vožnje. ISOFIX sistem predstavlja postolje za za sedište koje se kači za konektore automobila koji se nalaze između sedalnog dela i naslona sedišta na koje zatim kačimo auto sedište. Male bebe vezuju se pojasevima koji su u sklopu auto sedišta, pa obratite pažnju na taj segment prilikom kupovine, odnosno poželjno je da imaju 5 tačaka vezivanja. Krupniju decu, naročito onu koja pripadaju 3. grupi moguće je vezati i pojasom automobila.

U našoj ponudi pronaći ćete auto sedišta za decu različitih brendova - Lorelli auto sedišta, Joie sedista, Cangaroo auto sedišta, Jungle sedišta za decu, Nania, Peg Perego, Chicco i mnoge druge.

Sortiraj