Autosedišta za decu- akcija za leto bezbedne vožnje

Autosedišta za decu - akcija za leto bezbedne vožnje

Još tokom trudnoće kreće priprema za dolazak novog člana porodice. Biraju se odeća, kozmetika i druge sitnice koje se dokupljuju i nakon rođenja deteta. S druge strane krevetac, kolica i autosedište su stvari koje su roditeljima prioritet.

 

Autosedište je posebno bitno, te se njegovom odabiru pridaju posebna pažnja i značaj. Budući da će se u njemu voziti novorođenče, ali i da će biti i autosedite za bebe od 6 meseci i nadalje, zahteva važnu stavku kada se bira za dete. Leto je idealno doba godine za kupovinu novih autosedišta za decu. Akcija u našoj radnji važi za mnogobrojne modele, a kada je u pitanju buster autosedište – akcija za leto bezbedne vožnje se ne propušta.


Grupe autosedišta za decu

 

Dečja autosedišta se prema važećim propisima u Evropskoj uniji dele na 5 kategorija, a ima ih 3 vrste:

  • Autosedišta grupe 0 i 0+: namenjena za bebe i malu decu od 10 ili 13 kilograma i postavljaju se suprotno od smera vožnje
  • Autosedišta grupe 1: namenjena za decu od 9 do 18 kilograma i postavljaju se u smeru vožnje
  • Autosedišta grupe 2 i 3: nazivaju se još i pomoćna postolja, busteri ili podizači. Mogu biti sa naslonom ili bez njega, a namenjena su za decu od 15 do 36 kilograma, odnosno uzrasta od 4 do 12 godina i maksimalno 150 centimetara

 

Smatra se da je najbezbedniji način prevoženja dece unazad, kao kod grupe 0 i 0+, jer su dodatno zaštićeni naslonom autosedišta u slučaju da dođe do frontalnog sudara koji je najčešći i najopasniji. Zbog toga se savetuje da dete što duže vozite u tom sedištu, minimum dok ne napuni godinu dana, ima bar 10 kilograma i dok ne prohoda samostalno.


Ako i nakon toga još nije preraslo autosedište, poželjno ga je koristiti sve dok ne pređe granicu od 13 kilograma.


Autosedišta prve grupe obuhvataju sva u kojima se dete vezuje štitnikom ili pojasevima. Dete je vezano pojasevima u 5 tačaka, te je na taj način obezbeđen dodatni stepen zaštite nego kod običnog vezivanja u automobilu koje ima stepen zaštite u samo 3 tačke.


Buster sedište pripada grupama 2 i 3. Postoje modeli sa naslonom i bez njega. Smatraju se autosedištima koja se sa detetom vezuju pojasom auta. Svrha buster autosedišta je da omoguće da pojas u automobilu ima pravilnu putanju oko detetovog tela– preko kukova, grudnog koša i sredine ramena. Preporučuje se da se ova grupa autosedišta koristi do gornje navedene granice kada su u pitanju kilaža i godište, jer će dete na taj način biti dodatno u slučaju bočnih sudara.


Pojedini proizvođači imaju kombinovana autosedišta. Ona mogu da obuhvataju dve ili više grupa, a uz pomoć određenih dodataka, ili njihovog uklanjanja postaju odgovarajuća za određeni uzrast deteta, te mogu da se koriste duži niz godina.

 

Šta je bitno prilikom kupovine autosedišta?

 

beba u sedistu

 

Pre nego što se odlučite za kupovinu, obratite pažnju, sledeće stvari vam mogu biti od koristi:

  • Razmislite da li želite sedište iz određene grupe ili kombinovano, koje ćete moći da koristite oko 10 godina
  • Pogledajte da li navlaka može da se skine i pere
  • Pojedina autosedišta iz grupe 0, 0+ sadrže uložak za novorođenče koji obezbeđuje dodatnu sigurnost i da beba mlađa od 3 meseca drži glavu u ispravnom položaju
  • Neka autosedišta poseduju kopče i ili jastučiće preko kaiševa, obezbeđujući detetu veću udobnost
  • Pojedina autosedišta imaju mogućnost podešavanja visine do čak 10 nivoa i više

 

Kupovina autosedišta nije nimalo jednostavna, bilo da kupujete autosedište za bebe do 6 meseci, za starije dete, kombinovano, ili buster autosedište. U ponudi imamo širok asortiman autosedišta za decu. Imate mogućnost da izaberete željeno sedište uz zagarantovan kvalitet i sigurnost po znatno nižoj ceni iz svog doma – a to je prilika koja se ne propušta.


Shvatamo vašu želju da svojoj deci izaberete ono autosedište koje garantuje sigurnost i kvalitet. 4Kids brine o svemu tome. Želite bezbedno autosedište za bebe od 6 meseci ili autosedišta za decu? Akcija će vas obradovati, a sve možete da poručite onlajn još danas.

 


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart
Jungle kolica Oxy Beige, 0m+