Kada su kišobran kolica najbolji izbor?

Kada su kišobran kolica najbolji izbor?

Kada saznate da ste u drugom stanju, ono što s tim neminovno dolazi jeste i razmišljanje o svim neophodnim stvarima za bebu i nabavka istih. Osim što je potrebno opremiti bebinu sobu i obezbediti joj sve što će njen život i odrastanje učiniti bezbrižnim i kvalitetnim od samog rođenja, postoje još neke stvari koje će svima olakšati i ulepšati dane.

 

Jedna od tih stvari svakako su i kolica za decu, koja su među prvima na spisku kada je reč o prvoj kupovini za bebu. Međutim, u moru različitih modela i brendova, kako odabrati kolica za decu koja će biti najpogodnija za vaše potrebe?


Kada birate kolica za decu, naravno da je važan vaš stil i finansijske prilike, ali imajte na umu i nekoliko drugih važnih stvari! Pre svega, to je vremenski period u kojem očekujete dolazak bebe na svet, jer nije isto da li ćete u prvim mesecima biti izloženi hladnoći, kiši ili suncu. Ukoliko želite boju kolica da uskladite sa polom deteta, ova informacija biće vam od značaja, mada postoje i neutralne varijante koje odgovaraju i devojčicama i dečacima (poput bež kolica za decu). Takođe, važno je i da li očekujete jedno dete, blizance, trojke, mada naša prodavnica decije opreme ima u ponudi sve što bi vam moglo zatrebati u svakoj situaciji!


Ono što mnogi roditelji zaboravljaju prilikom kupovine kolica za decu jeste činjenica kakav je njihov životni stil i okruženje. Tako se neretko dešava da kupite kolica koja su teška, a vi morate da ih nosite niz stepenice ili, pak, nabavite velika kolica koja se teško sklapaju, ne mogu da stanu u lift, gradski prevoz ili gepek automobila, a vi volite da šetate sa bebom, vozite se, putujete,... Obratite pažnju i na teren po kojem se krećete odnosno da li su putevi prilagođeni kolicima ili ćete morati često da „preskačete“ rupe, bankine, gurate kolica po zemlji i suočavate se sa drugim sličnim izazovima.

 

Koja kolica za decu su najpraktičniji izbor?

 

Na početku, uglavnom svi budući roditelji razmišljaju o kupovini kolica osnovnih modela, međutim vrlo brzo shvate da ona imaju i svojih mana. Često su standardna kolica teška već sama po sebi, a da ne govorimo o tome šta sve treba nositi za bebu gde god da se uputite. Zatim, tu su i točkovi koji znaju da zapinju, nemaju dobru rotaciju i amortizaciju ili ih je teško zakočiti, a dešava se i da je mehanizam za sklapanje kolica teži, što vam dodatno može pokvariti raspoloženje onda kada treba da požurite ili jednom rukom uradite sve.


Ne dozvolite da se vaše šetnje sa bebom pretvore u stresne događaje, jer ovi momenti treba da vas zbliže i povežu. Beba će osetiti vaše raspoloženje i zato je najbolje da u startu odaberete stvari koje će vama najviše odgovarati i pričinjavati vam zadovoljstvo. Birajte radije kolica male težine sa sigurnosnim pojasevima u više tačaka oslonca i gumenim točkovima; kolica koja se lako sklapaju i čiji materijali mogu lako da se održavaju i peru, a u prvim mesecima bebinog života važno je da kolica budu u ravnom položaju i okrenuta tako da beba gleda u vas, jer ćete tako i vi i beba biti spokojni tokom boravka na otvorenom.


Kvalitetna i moderna kišobran kolica su upravo takva, te mogu biti idealan izbor za vaše svakodnevne potrebe, pogotovo ako često koristite i lift, stepenice, različita prevozna sredstva,... Naša prodavnica decije opreme u ponudi ima preko 60 modela kišobran kolica – od onih koja su prilagođena bebama od samog rođenja, pa do kišobran kolica koja su pogodna za period od 6 do 36 meseci.

 

Kako odabrati kišobran kolica?

 

Proleće nam stiže, a sa njim i toplije vreme koje je idealno za duže šetnje sa bebom. Ako još uvek niste kupili kišobran kolica, nije kasno ni sada da spoznate čari ovakvog izbora! Ono što krasi sva kišobran kolica jeste lakoća nošenja, sklapanja i transporta, jer su znatno laganija i manja od drugih modela, te ne zauzimaju mnogo prostora.


Glavna razlika između standardnih i kišobran kolica jeste upravo u mehanizmu sklapanja i zato kišobran kolica predstavljaju veoma praktično rešenje za svaku priliku! Kada birate idealan model za svoju bebu, obratite pažnju na njen uzrast i težinu. Pojedini modeli nemaju mogućnost za podešavanje naslona za leđa, te beba u njima može samo da sedi. Ovakvi modeli prikladni su za nešto starije bebe. Međutim, ima i takvih modela čiji se naslon podešava u nekoliko različitih položaja, pa i ležeći, koji pogoduje tek rođenim bebama.


Takva su npr. Chicco kolica London up Red koja su namenjena bebama od rođenja do 15kg težine, što je otprilike do 3. godine života. Prednji točkovi na ovim kolicima se rotiraju, dok je na zadnjim točkovima kočnica; sigurnosti pojas je sa 5 tačaka vezivanja; uz kolica ide i tenda za sunce i zaštita od kiše, te su pogodna za različite vremenske prilike, a navlaka se lako skida i ručno pere. Naša prodavnica decije opreme izdvaja iz ponude i BBO kišobran kolica Modena Geomertic koja su takođe prilagođena bebama od rođenja, imaju veliku podesivu tendu sa prozorčićem, naslon se podešava u 5 položaja, a moguće je podesiti i naslon za noge. Sadrže korpu za kupovinu, a kaiš za rame će vam olakšati prenošenje kolica.


Ako je vaša beba već malo porasla i može da sedi, odaberite kolica za 6+ meseci, kao što su Cangaroo kišobran kolica Jerry Turquoise za decu do 36 meseci, sa podesivim naslonom za leđa i podnožjem, i korpom za stvari. Tu su i NouNou kišobran kolica Modena Green veselih boja, koja imaju navlaku za noge i podesivu tendu, naslon za leđa i noge, korpu, ergonomske ručke, kao i rotirajuće prednje točkove.


Ovo su samo neki od mnogobrojnih modela kolica za decu koja nudi naša online prodavnica decije opreme, a osim toga – u ponudi je i dodatna oprema za različite vrste kolica. Potražite model po svom ukusu i u skladu sa vašim potrebama, i uživajte u zajednički provedenom vremenu gde god da se nalazite!


Autor teksta: Biljana Radojčić