Kako kišobran kolica olakšavaju život roditeljima

Kako kišobran kolica olakšavaju život roditeljima

Kupovina kolica zahteva posebnu pažnju. Budući roditelji dugo razgledaju i pažljivo traže adekvatna kolica koja će odgovarati svim njihovim zahtevima.

 

Međutim, prvih meseci bebinog života to nije u potpunosti moguće, jer je potrebno da bude u ležećem položaju, a kolica često imaju velike ramove, budu teška, sklapanje ide sporije i slično.


Čim dete počne samostalno da sedi, mnogi roditelji predahnu jer je konačno došlo vreme da mogu da uzmu kišobran kolica za bebe. Dodatno olakšanje svim roditeljima sa dve prinove pružaju kišobran kolica za blizance.


Sve je više i kišobran kolica koja mogu da menjaju ugao položaja sedenja u zavisnosti od starostibebe, te neki modeli mogu da se koriste već od rođenja.

 

Na tržištu postoje razni proizvođači, ali su mnogima najbolja kišobran kolica Chicco, Jungle, Peg Perego i drugi brendovi koji nastoje da udobnosti vožnje prati bebine potrebe ali i potrebe roditelja.

 

Vrste kolica za bebe

 

Odabir kolica za bebe se u teoriji čini kao veoma lak zadatak, ipak, kada krenete u potragu i u praksi, videćete da postoji mnogo detalja na koje treba da obratite pažnju. Kada su u pitanju kolica za bebe, ona se mogu podeliti na:

 

  • klasična kolica
  • kolica 2u1 ili kolica 3u1 (koja sadrže uz kolica i korpu i autosedište ili samo jedno od ta dva dodatka)
  • kišobran kolica za bebe
  • kolica za blizance, gde ubrajamo i fanstastična kišobran kolica za blizance
  • kolica za decu različitog uzrasta

 

Kako odabrati adekvatna kolica?


Iako buduće mame često pre stavljaju akcenat na izgled kolica, nego na funkcionalnost, o nekoliko stvari dobro razmislite pre kupovine:

 

  • Težina kolica- ovo je jedan od najbitnijih faktora prilikom odabira. Težina varira od oko 5, do čak preko 20 kilograma
  • Dimenzije kolica - iako vam se ne čini bitno, ako ne obraćate pažnju na dimenzije, može se dogoditi da kolica ne mogu da stanu u gepek automobila, da ne možete da prođete kroz ulazna vrata zgrade, stana, da nesmetano uđete u lift, stoga ovo nije beznačajna karakteristika
  • Točkovi- koji mogu biti gumeni, plastični ili na naduvavanje
  • Sistem sklapanja i rasklapanja kolica. Za većinu će vam biti pokrebne obe ruke, dok ćete ona po “kišobran” sistemu moći da sklopite i rasklopite jednom rukom.

 

Imajući u vidu sve ove stvari, roditeljima su broj jedan kišobran kolica koja im često olakšavaju život.

 

Kišobran kolica

 

zena gura kolica u parku


Kako se još nazivaju, letnja kolica, tanko su postavljena i idealna po lepom vremenu. Karakteristike kišobran kolica su njihova lakoća, dimenzije, mali točkovi i brzo sklapanje jednom rukom.


Kišobran kolica su prvobitno bila namenjena za bebe starije od 6 meseci, kada već počnu da sede. Međutim, sada na tržištu postoji sve veći broj modela sa podesivim naslonom, te omogućavaju bezbedno prevoženje bebe od prvog dana do čak treće godine ili 15 kilograma. Na našem tržištu popularni su razni brendovi, međutim, smatra se da su najbolja kišobran kolica Chicco, Jungle, Peg Perego.


Najpopularnije brendove karakteriše duga tradicija izrade, ali isto tako i inovativnost koja ide u korak sa željama i zahtevima savremenih roditelja. Glavne osobine su im jednostavnost, kvalitet i funkcionalnost.


Kada su u pitanju Chicco, Jungle i Peg Perego, možete da pronađete kolica raznih boja, stilova i dezena, kako za jedno dete, tako i za blizance. Mnogi modeli poseduju duo i trio sistem , te mogu da se koriste već od bebinog rođenja. Najbitnije od svega, kišobran kolica pružaju udobnost, sigurnost i praktičnost i za roditelje i za decu.


Znajte da će vam veći deo godine kišobran kolica biti nezamenljiv saveznik u šetnjama sa detetom.


Izdvojite malo vremena i posvetite pažnju odabiru odgovarajućih kolica za bebu. Olakšajte sebi jedan od najlepših perioda u životu. Prava odluka su definitivno kišobran kolica za bebe. Pogledajte našu onlajn akciju. 4Kids će vas oduševiti mnogobrojnim popustima i modelima kolica. U prodaji imamo i kišobran kolica za blizance, a kada su proizvođači u pitanju, iz ponude izdvajamo najbolja kišobran kolica Chicco, Jungle, Peg Perego i druge brendove koji vam garantuju udobnost, sigurnost i lakoću upravljanja.