Kako se koristi termofor za bebe?

Kako se koristi termofor za bebe?

Ubrzo nakon dolaska iz porodilišta, većina dece ima problem sa grčevima. Roditeljima tih dana i meseci najveću pomoć pri umirivanju pruža termofor. Pre prve upotrebe, veoma je bitno pažljivo proučiti kako se koristi termofor za bebe.

 

U nastavku pročitajte način njegove upotrebe i saznajte sve o ovom važnom pomagaču u prvim mesecima roditeljstva.

 

 

Termofor protiv grčeva, zašto je neophodan i kako može pomoći Vašoj bebi?

 

Termofor za bebe pruža odličan i brz izvor toplote kada je to potrebno, a glavna prednost je to što ne zahteva struju ili neki dodatni izvor zagrevanja. Zbog ovih karakteristika termofor može da se koristi na svakom mestu i u bilo koje vreme.

 

 

Termofor za bebe, kako radi?

 

Osnovno je pitanje koje mnogi roditelji postavljaju kada se prvi put susretnu sa nekontrolisanim plačom svog deteta. Odgovor je - Veoma jednostavno. Potrebno je samo saviti malu pločicu koja se nalazi u tečnosti unutar njega. Nekoliko sekundi nakon “zalamanja” ploćice dolazi do kristalizacije i zagrevanja tečnosti u termoforu do temperature od oko 50 stepeni Celzijusa.

 

 

Termofor za grčeve kod beba, ali i kod odraslih

 

Termofor mogu da koriste i maseri, sportisti i treneri, ali često najveću primenu ima kada je u pitanju ublažavanje grčeva kod beba. Prilikom zagrevanja bebinog stomaka dolazi do smirivanja grčeva, a temperatura termofora ostaje konstantna i do 40 minuta, pa i sat vremena.

Termofor kod beba deluje tako što zagreva bolno mesto, a samim tim ublažava tegobe nastale usled grčeva. To se dešava uz pomoć toplote, te dolazi do opuštanja tkiva, a samim tim i do opuštanja nervnog sistema.

Potrebno je držati termofor na bolnom mestu bar nekoliko minuta, da bi se taj deo zagrejao, a nakon toga dejstvo toplote počine da deluje i dolazi do smanjenja bola.

Iako može da zagreva bolno mesto samo do sat vremena, pozitivna stvar je to što nakon prestanka grejanja, iskuvavanjem u ključaloj vodi poprima svoj prvobitni oblik i može ponovo da se koristi.

Kada je u pitanju termofor za bebe, cena varira od modela i proizvođača. Na tržištu se mogu pronaći:

 

Ova vrsta termofora sadrži pojas uz koji može da se pričvrsti za bebin stomak. Zagreva se samo jastičić koji ne sme biti postavljen direktno na bebinu kožu. Pojasevi se ne greju. Pozitivno je što nema potrebe da ih pridržavate, a zagrevaju se u običnoj ili mikrotalasnoj pećnici.

 

Bebi termafor sa pojasom za grceve.

 

Ovi termofori su izrađeni u različitim oblicima i bojama. Meda, šaka, srce, ribica… jarke ili pastelne boje. U tom širokom spektru modela, Vi i beba ćete sigurno pronaći neki koji vam se dopada. Međutim, boja i oblik nemaju nikakvu ulogu kada je njegova funkcionalnost u pitanju. Ono što je mana ovih termofora je što u potpunosti ne smeju da se postavljaju direktno na kožu, kao i što ih je potrebno pridržavati na stomaku bebe.

 

Termafor za bebe u obliku sovice bez pojasa.

 

Termofori sa pojasom su u blagoj prednosti kada je u pitanju funkcionalnost, jer nema potrebe da ih pridržavate nakon postavke.

Međutim, svi rade na istom principu, te nećete pogrešiti koji god da izaberete. Najbitnije je to što brzo deluju.

Cena termofora se razlikuje od modela do modela, ali je važno da su pristupačni za svačiji džep, a definitivno su nešto što bi trebalo imati kod kuće u prvim mesecima nakon rođenja bebe.

 

 

Termofor za bebe - upustvo

 

Nakon aktivacije, termofor je potrebno pravilno postaviti na bebin stomak. Ni slučajno se ne sme postavljati direktno na bebinu kožu jer može doći do pojave opekotina.

Pravilna upotreba termofora za bebe podrazumeva postavljanje tetra pelene ili neke druge tkanine između kože bebe i termofora. Na taj način će doći do ublažavanja toplote i prijatnog osećaja.

Pravilna primena termofora veoma je bitna jer je nežna koža bebe veoma osetljiva. On u sebi sadrži natrijum-acetat i vodu, te je veoma bitno naglasiti da je termofor u potpunosti bezbedan za upotrebu, samo treba voditi računa o kontaktu sa kožom zbog toplote.

Sadržaj koji se nalazi u njemu nije otrovan, nije zapaljiv i ekološki je bezbedan, a pravilnim korišćenjem termofora moći ćete da ga koristite stotinama, pa i hiljadama puta.

Termofore protiv grčeva u raznim dezenima, kao i svu opremu za bebe, pronaći ćete u našem bogatom asortimanu.

 

Kolekcija bebi termafora protiv grceva.