Koja je najbolja kozmetika za bebe?

Koja je najbolja kozmetika za bebe?

Pre dolaska bebe na svet, u glavi nam se roje razna pitanja. Tražimo savete oko svega, ali najviše kad je u pitanju nega osetljivog bebinog tela. To je nešto što nikada ne smemo prepustiti slučaju jer je kvalitetna nega temelj dobrog zdravlja i pravilnog rasta i razvoja vaše bebe. Ali kako da znamo koja je najbolja kozmetika za bebe, a zatim i da li negu sprovodimo na pravi način?

 

To ćete već i sami prepoznati, a mi ćemo vam svakako pomoći pri odabiru najbolje kozmetike za novorođenče.

 

Kozmetika za novorođenče – nega od prvih dana


Nega bebine kože jeste važan, ali ne tako komplikovan proces kao što nam se može učiniti, s obzirom na brojne proizvode koji nam se nude na tržištu. Ne brinite se, vaša beba je deo vas, te ćete se vrlo brzo uhodati iako vam sad sve deluje poprilično zbunjujuće. Za početak je važno da znate da bi trebalo bebinu kožu održavati hidriranom, budući da je njena uloga da zaštiti od raznih štetnih materija oko nas.

 

Kao takva, nežna i osetljiva, bebina koža podložna je raznim reakcijama na spoljne stimuluse, te reaguje infekcijama, ojedima, alergijama i različitim iritacijama. Vaše ruke uvek moraju biti čiste pre dodirivanja bebe jer je koža novorođenčeta i deteta sve do druge godine života, posebno osetljiva i neophodna joj je adekvatna nega. Neko će bebu kupati svaki dan, a neko dva do tri puta nedeljno, budući da su tek rođene bebe čiste i slabo se prljaju. To je stvar izbora i za šta god da se opredelite, nikako nije pogrešno, ali postoje određene smernice.

 

Najkvalitetnija kozmetika za bebe – za početak rane nege


Ako ste se opredelili da kupate bebu svaki dan, trudite se da te kupke traju što kraće. Neka vaš put do najbolje kozmetike za bebe počne od visokokvalitetne negujuće Sebamed pene za kupanje koja će ujedno čistiti delikatnu bebinu kožu, ali i čuvati njen hipolipidni omotač. Ova pena je veoma blaga i pogodna za veoma osetljivu i suvu kožu, a pomaže i kod atopijskog dermatitisa.

 

Najbolja kupka za bebe je ona blagog, puderastog mirisa i bazirana na prirodnim sastojcima. Zato obavezno čitajte sastav pre no obavite kupovinu. Kosili All Natural kupka, istovremeno je i šampon, pa će vam biranje proizvoda ovog tipa, proizvoda koji su 2 u 1, uštedeti i vreme i novac, a opet pružiti najbolju negu. Stoga, budite ekonomični. Ova blaga formula sadrži čak 97% prirodnih sastojaka koji su izuzetno lekoviti. Najkvalitetnija kozmetika za bebe poput ove, sadrži biljne ekstrakte

 

  • kamilice
  • komorača
  • matičnjaka
  • hmelja
  • hajdučke trave
  • imele
  • aloa vere.


Becolino kupke i šamponi za bebe takođe su napravljeni od prirodnih sastojaka. Pantenol, koji sadrže ovi šamponi za bebe, blagotvorno deluje na nežnu dečju kožu glave jer smanjuje iritacije i pomaže kod temenjače, tako česte kod novorođene dece. Pored pantenola, ovi šamponi za bebe sadrže i blagotvorne sastojke poput nevena i kamilice, ali i gliceril oleat koji regeneriše kožu.

 

kupke i ulja za bebe


Najkvalitetnija kozmetika za novorođenče trebalo bi da sadrži i oznaku „no tears“, poput one koje imaju kupke i šamponi za bebe brenda Nivea, linije posebno prilagođene bebinim osetljivim očima.


Za opuštanje pred spavanje, Chicco Relax je najbolja kupka za bebe jer poseduje prijatan miris koji će ušuškati vaše novorođenče i pripremiti ga za miran san, neophodan za pravilan rast i razvoj svakog deteta. Definitivno odlika koju poseduje najkvalitetnija kozmetika za bebe.

 

Najkvalitetnija kozmetika za bebe – ništa bez kreme


Krema je nezaobilazan sastojak celokupne nege lica i tela. Kozmetika za novorođenče poseduje više namenskih krema. Za tretiranje pelenskog osipa tu je i potpuno prirodna Sebamed krema protiv ojeda koja će zaštititi ovo posebno osetljivo područje od urina i fecesa. Pantenol će regenerisati oštećenu kožu, a rezultati su odmah vidljivi. Pripremite svoju bebu za miran san uz Chicco ulje za masažu koje je idealno za čišćenje suve kože, ali i u slučaju pojave temenjače.

 

Kozmetika za decu


Dok trepnete, vaša beba će brzo odrasti, a onda vas čeka „neću“ faza, pogotovu po pitanju stvari koje se tiču nege. Neretko se dešava da se dete buni kad dođe vreme pranja zuba ili kupanja. Vrlo lako ćete im to omileti jer kozmetika za decu zna da bude zabavna. Kroz igru do higijene uz atraktivna pakovanja omiljenih crtanih junaka:

I mnogi drugi gelovi i kupke za tuširanje zanimljivog pakovanja koje je, zapravo, igračka. Zasigurno pametna, a ujedno i veoma kvalitetna kozmetika za decu kojoj nijedan mališan neće odoleti.

Najbolja kozmetika za bebe i decu čeka vas u 4Kids online prodavnici. Pogledajte naš širok asortiman, poručite i obezbedite vašoj bebi najbolju negu.