Najvažniji koraci u nezi kože vaše bebe

Najvažniji koraci u nezi kože vaše bebe

Kako je koža najveći organ našeg tela, tako i njenoj nezi treba pokloniti posebnu pažnju. Nega kože bebe nije samo još jedan od koraka u našoj dnevnoj rutini, već, budući da dolazi nakon kupanja, ona predstavlja i ritual koji bebi stavlja do znanja da je vreme da se umiri i da je uskoro vreme za spavanje. A to je i jedna od najlepših aktivnosti koje upražnjavamo sa našom bebom, razmenjujući nežnosti i ljubav.

 

Pre svega – pravilno održavanje higijene


Topla preporuka lekara i patronažnih sestara koja je aktuelna poslednjih godina je da se bebe ne kupaju svakog dana, već nekoliko puta nedeljno. Umesto toga, svakodnevno se vrši takozvano prebrisavanje tetra pelenom i mlakom vodom, dok je preporuka da se intimni delovi peru nakon svakog menjanja pelene, umesto korišćenja vlažnih maramica. Vlažne maramice su u redu, ali samo ukoliko ste napolju te niste u mogućnosti da tog trenutka operete bebu.


Kada dođe na red kupanje, preporuka je da se kozmetika koristi u malim količinama, kao i to da njen izbor padne na preparate koji ne isušuju bebinu kožu. Bilo da je u pitanju sapun, sampon za bebe Iili kozmetika za negu kože nakon kupanja, najbolja kozmetika za bebe sadrži ph vrednost od 5,5, što je osnovna karakteristika brenda Sebamed, koji se pokazao kao jako dobar u nezi bebine kože i sprečavanju pojave iritacija. Dobra je vest je i to da se njihovi proizvodi trenutno na našem sajtu mogu pronaći po specijalnim akcijskim cenama.


Osnovni preparat koji ćete koristiti prilikom kupanja svakako je baby sapun, ali je savet da se i njegova upotreba dozira umereno, kako bi se smanjila mogućnost od isušivanja bebine kože. Najbolja kozmetika za bebe je ona koja je kvalitetna, pa je tako naša preporuka da odaberete sapun kao što je Sebamed baby sapun, koji nežno čisti bebinu kožu uz očuvanje njenog hidrolipidnog omotača. Njegova upotreba je pogodna kod osetljive i suve kože, kao i kod atopijskog ekcema i psorijaze.


Takođe je preporuka da se bebina kosica ne pere prilikom svakog kupanja, kao i to da se sampon za bebe koristi u jako maloj količini – biće dovoljna veličina jednog nokta, pa čak I manje. Pored formule bez suza, sampon za bebe bi trebalo da sadrži blage aktivne supstance za nežno pranje, tako da prija koži vaše bebe.

 

Sebamed krema za lice za bebe – za negu osetljive dečije kože


Kada smo završili sa kupanjem našeg mališana, njegovu kožu je prvo potrebno osušiti blagim tapkanjem, a potom je odnegovati kremama. Sebamed krema za lice za bebe sprečiće isušivanje nežne kože lica i ojačati njenu otpornost na štetne spoljašnje uticaje. Ova krema ne sadrži parabene i brzo se apsorbuje, ne ostavljajući za sobom masne ostatke. Ima roditelja koji kožu lica njihove bebe mažu kremom koju koriste za ostale delove tela. Probajte da svoje lice mažete mlekom za telo neko vreme. Koži lica potrebna je drugačija formula i veća hidratacija, pa se sa razlogom preporučuje da Sebamed krema za lice za bebe postane deo vaše svakodnevne rutine u nezi bebine kože.

 

Sebamed krema za bebe – osnovni korak u nezi kože vašeg mališana


Nakon što smo okupali bebu ili je prebrisali tetra pelenom i mlakom vodom, potrebno je njenu kožu hidrirati adekvatnom kremom. Sebamed krema za bebe je meka krema koja će negovati i štititi dečiju kožu. Posebnu pažnju treba posvetiti prevojima, budući da na njima najlakše dolazi do iritacija, gde mislimo na pelensku regiju, ali i vratić, pazuh, laktove, i kolena. Sebamed krema za bebe lepo će hidrirati osetljive delove bebine kože, budući da sadrži lipidne komponente u visokoj koncentraciji, zbog čega sprečava isušivanje, štiteći kožu od spoljašnjih uticaja.


Na tržištu postoji veliki broj brendova baby kozmetike koji se međusobno razlikuju kako cenom, tako i hemijskim sastavom. Najbolja kozmetika za bebe ima nivo ph vrednosti 5,5 i ne sadrži parfeme, parabene, konzervanse i ostale iririrajuće sastojke. Svakako je preporuka da se prilikom odabira kozmetike posavetujete sa lekarom ili farmaceutom, a nije na odmet ni da pročitate sastav sa poleđine ambalaže. Jer je bebina koža osetljiva i važno je da za nju odaberemo samo najbolje.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart
Jungle kolica Oxy Beige, 0m+