Prvi zalogaj - uvođenje novih namirnica kod beba

Prvi zalogaj - uvođenje novih namirnica kod beba

Slatke muke, tako bi mnogi nazvali period odrastanja novog člana porodice. Koje pelene su najbolje, kada beba može u prvu šetnju, da li joj je hladno i kada prestati sa dojenjem – samo su neka od pitanja koja muče roditelje. Budite spremni na to da će vas svi zatrpavati savetima, ali je na vama da ipak radite po svom osećaju i po mogućstvu, usvojite mišljenja stručnih lica.

 

Pravo vreme za prvu kašicu

 

Lekari preporučuju da decu dojite prvih šest meseci – jer će na taj način nežan organizam bebe dobiti sve što mu je potrebno da se pravilno razvija. Pravo vreme za prvi obrok je kad dete može samostalno da drži glavu, sedi, otvara usta kada vidi da vi jedete i ima povećan apetit koji se ogleda u većem broju obroka. Ukoliko u početku bude pljuvalo hranu, budite strpljivi, jer je mališanima potrebno vremena da se naviknu na drugačije ukuse.

 

Hranilica za bebe - pametna investicija

 

Iako je novi član porodice opterećenje za kućni budžet, postoje stvari na kojima ne bi trebalo da štedite. Dobar dušek, kolica i hranilica za bebe su investicije koje vrede svake pare. Za ove tri stvari udobnost, funkcionalnost i bezbednost su zajedničke karakteristike na koje bi trebalo da stavite poseban akcenat.

 

Lorelli hranilica za male radoznalce

 

Od šestog meseca su bebe veoma aktivne i radoznale, jer polako počinju da uočavaju svet oko sebe. Ishrana u tom periodu može biti veoma iscrpljujuća za roditelje, jer deca nemaju mnogo mira i ponekad odbijaju kašice. U tom trenutku je pravi saveznik Lorelli hranilica koja ima sigurnosne pojaseve i obezbeđuje da mališan ne završi na podu. Važno je naglasiti i da je moguće podešavanje više položaja. Lorelli hranilica idealna je i za stariju decu koja su težine oko 15 kilograma. Ova sprava sadrži i nosač za flašice i šolje, dve tacne od kojih je jedna prenosiva.

 

Kada je funkcionalnost na prvom mestu

 

Ukoliko imate stan sa nešto manje prostora, važno je da u određenim trenucima neke stvari možete da sklonite na drugo, manje vidljivo mesto. U ovoj situaciji bi hranilica za bebe trebalo da bude praktična i lako sklopiva. Upravo takva je Lorelli hraniica koja ima lagan aluminijumski ram, pa osim što nije teška za premeštanje, jednostavno se i sklapa.

 

Zdravlje i higijena su na prvom mestu uz Joie hranilica

 

Prilikom kupovine hranilica za bebe, trebalo bi obratiti pažnju i na sedište, tačnije na materijal od kog je obloženo i da li se on pere u veš mašini ili se samo briše vlažnom krpom. Mališani u ovom periodu često negoduju čvrstoj hrani, pa je razbacuju svuda, a na "meti udara" je prvo hranilica za bebe na kojoj mogu nastati fleke, ili koja može postati leglo bakterija. Joie hranilica ima PVC navlaku koja se lako čisti. Tri položaja naslona sedišta učinila su da je mališani obožavaju, a sklapanje u jednom potezu je olakšanje za umorne roditelje.

 

Joie hranilica koja čuva prstiće beba

 

Mali istraživači svet upoznaju tako što sve moraju da dodirnu, pa i da stave u usta. U tom periodu su veoma nestašni i imaju nemirne rukice i nogice, zato prilikom odabira hranilica za bebe, pogledajte da li su ivice oštre i neravne, jer se bebe lako mogu povrediti. Tacna iz koje beba uzima hranu bi takođe trebalo da bude bez ikakvih izbočina i da se lako skida, da bi higijena bila na viskom nivou. Materijal od kog se prave ove posudice bi trebalo da budu od kvalitetnih materijala koji ne dozvoljavaju skupljanje prašine i koji nisu hipoalergijski. Joie hranilica 6u1 Multiply je upravo takva jer je materijal stolice mekan i lak za održavanje vlažnom krpom. Uz to, poseduje duplu tacnu koja se može lako skinuti i odložiti za pranje, a sama stolica je podesiva u čak 5 visina.

 

Hranilica za bebe i idealna klopa za razvitak bebe

 

Kada ste odabrali hranilicu za bebe, red je da se posvetite kašicama koje ćete davati mališanima. Lekari savetuju da u prvo vreme to budu slane kašice, napravljene od kombinacije povrća i neke vrste žitarice. Ukoliko ne bude problema sa ovom vrstom obroka, ubrzo možete početi da hranite bebu i voćnim kašicama. Ukusi od kruške, jabuke, breskve i ostalog voća postaće omiljeni desert vaše bebe.


Ukoliko želite da što više uživate u odrastanju svoje bebe, a da manje brige posvećujete nabavci opreme, garderobe, hrane i ostalog, sve prepustite online prodavnici "4kids".