Opremite se i pre dolaska bebe

Opremite se i pre dolaska bebe

Na pragu ste najveće i najvažnije životne promene. Uskoro ćete da postanete roditelji? Sigurno vas muče mnoga pitanja. Kako ćete u ovoj ulozi da se snađete? Da li ćete da se iznesete sa svim izazovima roditeljstva? Ali i, kako da se na pravi način pripremite za dolazak deteta?

 

Oprema za bebe definitivno je jedna od najvažnijih stavki kada očekujete prinovu, naročito zato što može da vam olakša prvi period nakon napuštanja bolnice. 

 

Dakle, pre nego što počnete da se mučite pitanjima izazova roditeljstva, mogli biste da se zapitate kakva bebi oprema vam je potrebna i uživate u kupovini i opremanju prostora za vaše dete.


U nastavku vam donosimo nekoliko zlatnih saveta iskusnih roditelja, koji su prošli sve ono što ćete vi tek da prođete. Od kupovine dečije garderobe, preko opremanja dečije sobe, pa sve do pripreme preko potrebne kozmetike i opremanja automobila. Jednom rečju - oprema za bebe koja će vam biti preko potrebna.

 

Bebi oprema pre svega podrazumeva opremu za dečiju sobu

 

Prvih nekoliko meseci, beba će kao što vam je poznato morati da spava u vašoj spavaćoj sobi. Budući da će u tim prvim mesecima najviše vremena da provodi u krevecu, potrebno je da posebnu pažnju obratite na odabir istog.


Važno je da vašoj bebi obezbedite udoban i prijatan kutak. Iz naše ponude izdvajamo Lorelli drveni krevetac “Dream“ White-Cappucino, koji je i više nego praktičan i dugo upotrebljiv. Osim što je udobno mesto za rast i razvoj vašeg deteta u prvim mesecima, moći ćete da ga koristite i kasnije. Pre svega ovaj krevetac moguće je pretvoriti u kolevku sa mogućnošću fiksiranja. Poseduje i kliznu ogradicu sa automatskim zaključavanjem u gornjem položaju, što omogućava i sigurnost za vaše dete, poseduje veliku fioku, a kada vaše dete poraste možete jednostavno da ga pretvorite u standardni radni sto. Ukoliko se odlučite za drugo dete, ovaj krevetac će biti itekako upotrebliv i u tom slučaju.


Naša oprema za bebe ima i široku ponudu tzv. prenosivih krevetaca, i to sa više nivoa. Njih po potrebi možete bez puno muke da premeštate iz prostorije u prostoriju.


Iako će dete da provede prvih nekoliko meseci u vašoj sobi, nije na odmet da na vreme uredite i dečiju sobu. Roditelji najčešće u kupovini, a kada je u pitanju bebi oprema, biraju boje u skladu sa polom deteta. Ukoliko ste vi jedni od onih koji pol ne žele da znaju unapred, uvek možete da se odlučite za neutralne boje.


Iskusni roditelji tvrde da je upravo ovo sva bebi oprema koja vam je potrebna:

  • Njihalica
  • Krevetac ili kolevka
  • Podloga za presvlačenje
  • Stolica za hranjenje
  • Dubak
  • Ogradica za igru

 

Potrebna vam je i kvalitetna dečija odeća


Dečija garderoba je, moglo bi se reći, posle kreveca najvažnija stavka. Već u osmom mesecu trudnoće mogli biste polako da počnete sa prikupljanjem neophodne garderobe.

Imajte na umu da bebe brzo rastu, pa nemojte preterivati sa kupovinom, jer će vam već posle prvog meseca biti neophodna komplet nova odeća.

Neka vam kvalitet bude ispred kvantiteta. Kupite kvalitetnu odeću vašoj bebi, jer će ona da prija nežnoj koži deteta. Roditelji tvrde kako je šest benkica koje se vežu sa strane sasvim dovoljna količina za normalno funkcionisanje. Bodiji su “must have“, a kada govorimo o odeći za bebe. Osim što su praktične za roditelje, neverovatno su ugodni i prijatni za bebe.

Ukoliko ćete da se porodite tokom zime, pobrinite se da vaša oprema za bebe sadrži i nekoliko pari čarapica i hulahopki.

 

Bebi oprema podrazumeva i dečiju kozmetiku


U sklopu dečije kozmetike pelene su broj jedan. Vodite računa o tome da će vam one biti neophodne već i u porodilištu, tako da se naoružajte sa nekoliko pakovanja pre nego što vaša beba dođe na svet.

Bebi šampon, sapun, krema i puder, definitivno su važan deo dečije kozmetike. Iako se neki roditelji odlučuju za vlažne maramice, lekari savetuju da se dete kada god je to moguće radije pere nego briše njima.

Ne bi bilo loše ni da uz savet pedijatra pripremite i kućnu apoteku pre dolaska deteta na svet.

U našoj online prodavnici, ali i na našem prodajnom mestu možete da pronađete sve ono što vam je neophodno. U ponudi se nalaze svi najistaknutiji i najkvalitetniji brendovi u svetu dečije kozmetike.

 

Kolica 3u1 rešiće nekoliko stvari odjednom


Kolica su nešto što vam je potrebno od prvog dana rođenja vašeg deteta. Mi vam preporučujemo kolica 3 u 1. Iz prostog razloga što ćete njihovom kupovinom rešiti nekoliko stvari istovremeno.

“Transport System“, odnosno kolica 3u1 su sve ono što vam je potrebno kako biste prevezli vašu bebu od tačke A do tače B, od rođenja pa nadalje. I to iz razloga što sadrže osim kolica, autosedište 0+ i nosiljku za bebu. Uz to imaju i navlaku za kišu, torbu za dečije stvari, a neka čak i bazu za autosedište.

Njihova prednost je u tome što se sedalica za auto bez ikakvih problema – brzo, lako i jednostavno montira na kolica. Sa estetske strane kolica 3u1 nemaju konkurenciju. Elegantna su, jednostavna za upotrebu i udobna za bebu.

Autosedište je dizajnirano tako da vaša bebe tokom vožnje bude u fetus položaju sa mogućnošću da vidi i vas, ali i sve oko sebe.

Još jedan od benefita kolica 3u1 je i to što uz njih najčešće dobijete i preko potrebnu dečiju torbu u kompletu sa podlogom za presvlačenje bebe. Neretko ima i blagu termoizolaciju.

Ova multipraktična kolica, takođe možete da pronađete u našoj 4kids online prodavnici, a zadovoljstvo i kvalitet su vam zagarantovani.