Šta vam je sve potrebno kada izlazite iz kuće sa vašom bebom

Šta vam je sve potrebno kada izlazite iz kuće sa vašom bebom

Lepi prolećni dani sa sobom nose želju da vreme provodimo napolju u šetnji i aktivnostima u prirodi. Kako mi, tako i naše bebe vole svež vazduh i svu tu raznolikost i šarenilo koje krasi otvoren prostor. Sa nama je lako – obučemo se, dohvatimo par neophodnih sitnica i u tri koraka smo napolju. Međutim, kada izvodimo bebu napolje, postoji dosta pojedinosti o kojima treba da povedemo računa, a spisak sitnica koje treba da spakujemo u tu poveću torbu može ići u nedogled.

 

Svaki roditelj je drugačiji, pa neko voli poneti sa sobom samo osnovno, dok će drugi spakovati i stvarčice za svaki slučaj. Svakako, postoji spisak neophodnih stvari koje nikako ne smemo zaboraviti. On će se pomalo razlikovati u zavisnosti od toga da li u šetnju idete sa novorođenčetom ili sa malo starijom bebom, ali postoji osnovna varijanta koja je neophodna svakoj bebi.

 

Stvarčice bez kojih se ne kreće u šetnju


Pre svega, važno je znati da sa bebom krećete u izlazak nakon što je naspavana, presvučena i nahranjena, kako bi bila vesela i raspoložena da upoznaje svet. Ipak, sa sobom morate poneti rezervne pelene, vlažne maramice, kremu i podlogu ili peškirić za presvlačenje. Trebalo bi poneti i rezervnu garderobu jer se beba prilikom jela lako uprlja, dok je rezervna portikla svakako neizostavna. Budući da u odgajanju bebe tetra pelena ima više nego široku primenu, bez nje se svakako nigde ne kreće.


U zavisnosti od uzrasta bebe i načina na koji je hranite, trebalo bi poneti i flašicu mleka, vode, odnosno kašicu sa silikonskom kašičicom kojom hranite vašu bebu. Svaka prodaja bebi opreme opremljena je ovim neophodnim sitnicama, koje su na našem sajtu trenutno dostupne po specijalnim akcijskim cenama. Svakako postoji nekoliko osnovnih artikala bez kojih je nemoguće zamisliti bebinu svakodnevicu.

 

Flašica Nuk Nature Sense 150 ml – idealna zamena za podoj

 

Kao prvo i najvažnije izdvaja se flašica Nuk Nature Sense 150 ml. Namenjena je bebama od rođenja do 6 meseci starosti i specijalno je dizajnirana da podrži dojenje. Sa više sitnih otvora po uzoru na maminu dojku, omogućava optimalan, ujednačen i prirodan protok tečnosti. Takođe poseduje unapređen ventil koji sprečava gutanje viška vazduha, a samim tim i smanjuje šansu za pojavu grčeva. Flašica nuk nature sense 150 ml izrađena je od visoko kvalitetnog poli propilena bez ftalata, što je čini dugotrajnom i netoksičnom.

 

Glodalice za bebe – kada zubići počnu da žuljaju

 

Glodalice za bebe jesu nešto na šta lako možemo zaboraviti kada pripremamo torbu sa bebinim stvarčicama za šetnju, ali naša beba svakako nije srećna zbog toga, pa će prvom prilikom početi da stavlja ruke u usta ili bilo šta drugo što joj padne šaka. Zato ćemo je najbolje umiriti dajući joj kvalitetnu glodalicu namenjenu tretiranju njenih nežnih desni. Takve su i Nuk silicon Elephant glodalice za bebe koje možete rashladiti u frižideru, nakon čega će vašoj bebi pružiti užitak masaže i hlađenja njenih bolnih desni. Proizvedene su od visokokvalitetnog silikonskog materijala i u egronomskom obliku, tako da mogu dopreti do svih delova usne duplje. Zato ovo malo ali zgodno pomagalo spade u kategoriju osnovna oprema za bebe. Online prodaja na našem sajtu omogućava vam da dođete do nje u svega nekoliko pokreta mišem.


Pored pomenutih stvari, u šetnnju se ne kreće ni bez varalice (ukoliko je beba prihvata) i bebine omiljene igračke.

 

Vremenske prilike diktiraju oblačenje bebe

 

Kako ćete obući bebu i šta ćete poneti sa sobom u šetnju u velikoj meri zavisi od toga kakvo je vreme napolju. Svakako, ne preporučuje se izvođenje bebe po temperaturi nižoj od 10 stepeni, ili višoj od 35 stepeni u letnjim prilikama. Ukoliko je napolju hladno, biće vam potrebna toplija garderoba, ćebence, kapica, patikice, pa čak i skafander, što je zimi osnovna oprema za bebe. Online prodaja na našem sajtu je mesto na kome ćete pronaći sve što vam je neophodno za bebin izlazak, pa i mnogo više.


U letnjem periodu svakako se ne preporučuje šetnja bebe po jakom suncu, već su za to idealni jutarnji i večernji časovi, kako bi vaša beba uživala u blagim sunčevim zracima, uz proizvodnju optimalne količine vitamina D.


Prilikom šetnji po lepom vremenu jako je važno bebu ne pretopljavati. Bebi nije potrebna veća količina garderobe nego vama. Zato bi idealno bilo obući je slojevito, kako biste se mogli na idealan način prilagoditi vremenskim prilikama u svakom trenutku.

 

Oprema za bebe – online prodaja kao brzo i sigurno rešenje

 

Prodaja bebi opreme dostigla je jedan viši nivo proširivši se iz prodavnica na internet naručivanje. Kvalitetne fotografije i detaljan opis proizvoda na našem sajtu više nego dovoljno govore o njihovim karakteristikama i kvalitetu, zbog čega se gubi potreba za fizičkim odlaskom u kupovinu. Prodaja bebi opreme na našem sajtu funkcioniše brzo i jednostavno, gde će se za jedan do tri dana željeni artikli naći na vašoj kućnoj adresi.


Često nam se čini da kupovina stvarčica za bebu nikad ne prestaje i da nam uvek nešto nedostaje. Zato je velika prednost online naručivanja što u udobnosti svog doma, ne trošeći previše vremena i energije, možemo natenane razmotriti ponudu i odabrati ono što nam je potrebno i što nam se najviše dopada. Tako ćemo uz minimum truda spremni dočekati lepo vreme i uživati u šetnji sa svojim mališanom.