Kengur za bebe – dodatna oprema uz koju je sve lakše

Kengur za bebe – dodatna oprema uz koju je sve lakše

Gledajući sa strane, verovatno ste se uvek divili ženama koje su i nakon porođaja ostale aktivne i spremne za akciju (sa bebom u rukama) u svakom momentu, te se pitali kako je to moguće, ujedno priželjkujući i govoreći da ćete i same biti takve majke. Ipak, lakše je reći nego uraditi! Kada dođe beba, nekim ženama je teško reorganizovati život i navići se na novu i najvažniju ulogu. Međutim, ako imate uz sebe prave saveznike – sve može biti vrlo jednostavno.

 

Jedan takav saveznik jeste kengur nosiljka! Ovaj proizvod, koji naša prodavnica decije opreme nudi u okviru kategorije „nosiljke za bebe“, spada u neke od omiljenih izbora roditelja kada je u pitanju dodatna bebi oprema. Iako vam možda kengur za bebe nije bio na listi prioriteta kada ste kupovali prve stvari, sigurni smo da ćete nakon ovih saznanja još jednom razmisliti o nabavci nosiljke za bebe. Iz našeg i iskustva starijih roditelja znamo da je kengur nosiljka prava stvar.

 

Zašto je kengur nosiljka bolja nego druge nosiljke za bebe?


Kada su u pitanju nosiljke za bebe, naša prodavnica decije opreme nudi vam širok asortiman u vidu korpi i kengur nosiljki. Jeste da su korpe praktične za iznošenje bebe iz porodilišta i montiranje na kolica, kengur za bebe idealan je za momente bliskosti i razvoj osećaja sigurnosti koji su preko potrebni svakom mališanu. Osim toga, roditeljima su ruke slobodne, te nisu sprečeni da rade usput i neke druge stvari.


Kengur nosiljka vam pruža mogućnost da budete aktivni i sa bebom i može biti idealan izbor za odlazak u šetnje, u kupovinu i obavljanje sličnih stvari bez nošenja kolica i drugih otežavajućih okolnosti sa kojima se morate suočiti kada krenete negde sa malim detetom. Takođe, kengur za bebe može vam poslužiti i u kućnim uslovima kada treba da obavite određene sitne poslove (kao što je npr. spremanje hrane za bebu). Beba će znati da ste tu i osećati vašu toplinu, a vi ćete biti sigurni da joj ništa ne fali, jer će vam biti „na oku“.

 

Šta treba znati prilikom odabira kengur nosiljke za bebe?

 

Kengur za bebe je vrlo praktično rešenje u mnogim situacijama, jer osim što je lagan i lako se montira – današnji ergonomski modeli pružaju adekvatnu potporu za pravilan razvoj bebine kičme i kukova, a vama će olakšati nošenje bebe. Jer, koja beba ne voli da je nosite! Ipak, prilikom odabira kengur nosiljke za bebe, imajte na umu da ne postoje univerzalni „kenguri“ i zato vodite računa o tome da li će odabrana kengur nosiljka biti pogodna za vas i vašu bebu. Ako niste sigurni u izbor, postoji nekoliko stvari koje možete pre kupovine da proverite.


Pre svega, proverite da li je željeni kengur za bebe bezbedan, pouzdan i pogodan za uzrast vašeg deteta. Kengur za bebe tj. naramenice morate podesiti pravilno i u skladu sa uzrastom deteta, a deo koji ide preko bebe ne sme biti mali i mora prijanjati bez usecanja. Samo tako ćete i sebi i bebi pružiti zadovoljstvo i udobnost prilikom nošenja. Zatim, važno je i u kom sve položaju možete nositi bebu i koliko je jednostavno promeniti prvobitan položaj, ako uopšte postoji takva mogućnost. Vodite računa i o materijalima od kojih je kengur za bebe napravljen, jer je uvek bolji izbor prirodan materijal i kengur nosiljka koju možete oprati.


Naša prodavnica decije opreme nudi vam mogućnost izbora kengura za bebe najpoznatijih svetskih proizvođača. Prilagođeni su različitim uzrastima, pa i za tek rođene bebe, uz mogućnost nošenja u raznim pozama, različitih boja i dezena. Neke od njih su:

 

  • Ergobaby kengur nosiljka Omni 360 Black Stars – jedna od najboljih izbora ergonomskih nosiljki za bebe od 3,2kg do 20 kg; na prednjoj strani ima kopče za naramenice koje mogu i da se ukrste radi ravnomernijeg raspoređivanja težine, a pružaju lako ubacivanje i podizanje bebe iz nosača; bebu možete nositi u položaju na stomaku ka napred ili nazad, na boku ili na leđima, u zavisnosti od njenog uzrasta; ima potporu za bebinu glavu i vrat koja je prilagodljiva; pruža zaštitu od sunca; napravljena od 100% premium pamuka, te se može prati u veš mašini, a u kompletu je odvojiva torbica u istom dezenu;
  • Infantino kengur nosiljka In Season 5 Layer – nosivost nosiljke je od 3,6 kg do 18,1 kg, a pojas struka je podesiv od 72-160 cm; ima 5 slojeva koji su namenjeni različitim vremenskim prilikama, pa i za sneg, vetar i kišu, kao i mekanu kapuljaču za zaštitu od sunca i po potrebi obezbeđivanje privatnosti; mogućnost nošenja bebe na 4 načina; širina sedišta je prilagodljiva i za tzv. „M“ poziciju sedenja, neophodnu za novorođenčad;
  • Cangaroo kengur nosiljka Carry go 2 u raznim bojama – namenjena za uzrast od rođenja do 12 kg, sa 3 pozicije za nošenje; kvalitetna i udobna nosiljka napravljena od izdržljivih materijala; podesiva po širini i visini; ima sistem za cirkulaciju vazduha i ergonomskog je oblika, te bebina težina ne opterećuje kičmu roditelja;
  • Chicco kengur nosiljka Easy Fit – obezbeđuje idealnu potporu za glavu i vrat bebe u prvim mesecima; jednostavna je za nameštanje i komforna za nošenje bebe do 9 kg, u položaju ka napred;
  • Lorelli kengur nosiljka Weekend u raznim bojama – udobna, sigurna, stabilna i jednostavna za nošenje; nudi položaj za nošenje napred, licem u lice i položaj za dojenje bebe; za uzrast od 3,5 kg do 9 kg;

 

Naša prodavnica decije opreme nudi vam i nosiljke za nešto starije bebe (od 4+ meseci). To su npr. Cangaroo kengur nosiljke za bebe I Carry u crnoj i sivoj boji - jednostavne za upotrebu i pogodne za uzrast do 36 meseci odnosno 15 kg, sa lako podesivim pojasevima i dodatnim podesivim trakama, podrškom za glavu, džepom, sedištem koje se može odstraniti i postavljenim naramenicama sa prozračnom tkaninom koja obezbeđuje bolju cirkulaciju vazduha. Posetite naš sajt ili prodavnicu i odaberite kengur nosiljku u skladu sa svojim mogućnostima i bebinim potrebama.

 

Autor teksta: Biljana Radojčić