Šta vam je sve potrebno za prvu jesenju šetnju?

Šta vam je sve potrebno za prvu jesenju šetnju?

Dok je jesen nekima omiljeno godišnje doba, mnogima je tužan i melanholičan deo godine. Manje sunca, tmurnije i hladnije vreme, kiša i vetar - sve su to sinonimi za ovo godišnje doba. Međutim, to ne bi smelo da vas obeshrabri i zatvori u kuću, naročito ako ste roditelj i imate malu decu.

 

Deci je, kao i vama potrebno vazduha i promena ambijenta. Zato čizme na noge, nabavite adekvatna kolica za bebe, obucite se toplo i pravac šetnja.

 

Sve za bebe jer vam prinova stiže na jesen


Ukoliko je ovaj deo godine period kada treba da postanete roditelj, verujemo da pored uobičajenih stvari koje su potrebne za bebu, razmišljate još više. Jesen je hladna, pa će se mnogi pitati da li je bebi dovoljno toplo, te je nabavka debljih stvari među prioritetima kupovine. Tu je i dilema sme li se izlaziti sa tako malom bebom napolje. Pedijatri imaju nekoliko saveta: ne morate da čekate da prođe četrdeset dana, sasvim je u redu da u prvu šetnju krenete već nakon petnaestak dana, posebno ukoliko je prijatno vreme. Kapica i toplo oblačenje se podrazumevaju. Ukoliko duva vetar i bude dosta hladnije, ne preporučuje se previše dug boravak napolju.

 

Bebi oprema koja zlata vredi


U prvim mesecima života novog člana porodice, ali i kasnije, jako je važno da bebi oprema bude kvalitetna, jer je novorođenče nežno i osetljivo, a i vama će to značiti. Kolica za bebe bi trebalo da budu na listi prioriteta, jer je važno da budu udobna, ali ne i preteška, jer ćete ih često podizati i nositi. Uvek imajte na umu da bi trebalo da izaberete lakša kolica za bebe, a po mogućstvu bi bilo idealno i da su praktična i korisna za svako doba godine. Modernog izgleda i jednostavne upotrebe koja mogu postati i korpa za nošenje, dobar su izbor za prve mesece.

 

Prvo prevozno sredstvo vaše bebe


Da, tako možemo nazvati kolica za bebe i uopšte se ne šalimo. Kao što za vas uvek birate komotan, udoban i sa dobrim performansma automobil, tako razmišljajte kada kupujete kolica za bebe. Obratite pažnju na točkove, jer gumeni bolje prijanjaju uz podlogu u odnosu na plastične, a i ne klizaju se. Amortizeri koje poseduju kolica pružiće miran san bebi, čak i na ne tako idealnim putevima. Veličina nije toliko važna, a da li ćete izabrati kolica za bebe sa tri ili četiri točka, zavisi od vas i vašeg ukusa. Važno je da vam kolica budu laka za upravljanje, pokretljiva u svim pravcima, pa su rotirajući prednji točkovi odličan saveznik. Dobre kočnice se podrazumevaju jer je pravovremena upotreba istih nekad od životne važnosti.

 

Dodatna bebi oprema u kolicima


Sve za bebe, ali i olakšanje za mamu mogu se nalaziti na točkovima. Da li želite da beba gleda u vas ili napred omogućavaju pokretna kolica koja uz sebe imaju i niz dodatne opreme. Ukoliko vam je funkcionalnost važna i uvek brinete da li ste sve poneli, onda birajte kolica za bebe koja sadrže niz dodataka. Navlaka za noge, kabanica za zaštitu od kiše, mreža protiv insekata, torba za mamu sa podlogom za presvlačenje i držač za flašicu su stvari koje će vam olakšati jesenje šetnje sa bebom.

 

Neka bebi oprema razbije jesenje sivilo


Ukoliko pripadate onom tipu ljudi kojima hladno i tmurno vreme donose neku setu i ravnodušnost, neka vam dan ulepšava vaš mališan i pogled na vesela i šarena kišobran kolica. Lako rasklopiva, nekoliko pozicija naslona za leđa, podesiva tenda i niz dodataka biće vama i vašem malom saputniku, od velike pomoći u jesenjim šetnjama i putovanjima.

 

Činite sve za bebe, jer one brzo porastu


Budite sebični i pažljivo koristite vreme sa svojim mališanom. Ne dozvolite da vas loše vreme spreči u zanimljivim šetnjama bilo po prirodi ili po šoping centrima. Dobra kolica neka vam budu saveznik u tim malim avanturama, a kada vam zatreba bebi oprema, garderoba, kozmetika ili jednostavno rečeno, sve za bebe, sve možete pronaći na sajtu "4 kids".