Zašto je ljuljaška za bebe pametna kupovina

 Zašto je ljuljaška za bebe pametna kupovina

Kada je vaša beba uplakana i razdražljiva jedan od najjednostavnijih načina da je umirite je ljuljaška. Ljuljaške za bebe konstruisane su tako da vašoj bebi pruže osećaj sigurnosti, ušuškanosti i prijatno ljuljuškanje nalik na ljuljanje u rukama roditelja.

 

Samim tim vama će biti olakšan posao oko uspavljivanja bebe, a dobićete i više vremena da završite svoje obaveze i odmorite ruke.


Kod novorođenih beba ljuljaška samo ima funkciju za spavanje i ljuljanje dok kod onih malo starijih koje već počinju da opažaju svet oko sebe može služiti za zabavu i učenje jer skoro svaki model ima na sebi igračkice i vrteške prilagođene tom uzrastu deteta.


Dodatna prednost ljuljaške za bebe je u tome što nisu fiksirane i ograničene na jedno mesto već je vrlo lako možete po potrebi prenositi iz jedne u drugu prostoriju ili je izneti čak i van kuće.

 

Kako odabrati odgovarajuću ljuljašku


Na našem tržištu postoji velika ponuda modela i tipa ljuljaški, pa roditelji često budu zbunjeni i nisu sigurni koju ljuljašku da odaberu za svoje dete. Pokušaćemo da vam olakšamo donošenje odluke kroz nekoliko smernica.


Najosnovnija podela odnosi se na kilažu bebe. Postoje ljuljaške za bebe do 9kg i one se drugačije nazivaju i njihalica za bebe a predviđene su za upotrebu do bebine navršene prve godine života. U drugu grupu spadaju ljuljaske za bebe do 13 i 18kg ili za period od rođenja do četvrte godine vašeg deteta.


Njihalica za bebe nešto je manjih dimenzija i cene u odnosu na ljuljaške za bebe do 18kg, ali je i period za koji može da se koristi znatno manji. Još jedna veoma bitna razlika je u tome što ljuljaške za bebe do 18kg imaju dodatni položaj i mogu se fiksirati da služe detetu kasnije i kao stolica kada ne želi da se ljulja. Tako da se veliki broj roditelja odlučuje za kupovinu veće ljuljaške od početka jer im je ta opcija povoljnija.


Sledeća stavka o kojoj bi trebalo da razmislite bila bi da li vam više odgovaraju električne ljuljaške ili mehaničke ljuljaške.


Električne ljuljaške (sa elektromotorom) mogu biti sa pogonom na struju ili baterije a mogu se naći i modeli koje rade i u jednoj i u drugoj varijanti. Pri kupovini dobijete adapter i kabli kojim ljuljašku priključujete u struju što može biti mali nedostatak, jer ste ograničeni na prostorije i mesta sa priključkom, dok sa baterijom to nije slučaj i imate veću slobodu premeštanja vaše ljuljaške. Električna ljuljaška kao i njihalica za bebe poseduje i brojne dodatne komponente. Na primer:

 

  • Sami birate brzinu i način ljuljanja (najčešće je ponuđeno od tri do pet različitih brzina i smerova ljuljanja)
  • Svetlosni efekti (lampice različitih boja koje mogu da se pale i gase po izabranoj šemi)
  • Tajmer za vreme ( podesite vreme koliko želite da se beba ljulja u kontinuitetu)
  • Muzički i zvukovni efekti (možete birati između više melodija, pesmica ili zvukova. Takođe postoji mogućnost kod pojedinih modela da se uklope svetlosni i muzički efekti)
  • Regulisanje jačine zvuka (po potrebi zvukovi mogu da se utišaju ili pojačaju)
  • Daljinsko upravljanje (omogućava vam kontrolu ljuljaške i sa udaljenosti od same ljuljaške)

 

beba u njihalici

 

Ljuljaške na mehanički pogon podrazumevaju da je za njihovo pokretanje potrebna mehanička sila. Pod mehaničkom silom u ovom slučaju podrazumeva se da ljuljašku moramo zaljuljati rukom ili je i sama beba može pokrenuti svojim meškoljenjem i pokretima. Ovaj tip ljuljaški takođe ima svojih prednosti. Niste ograničeni potrebom za strujom pa je možete koristiti bilo kada i bilo gde, takođe znatno je jeftinija, ne pravi nikakvu buku i izuzetno je praktična. Glavna zamerka bila bi što ste u obavezi da je zaljuljate s vremena na vreme što može biti nezgodno, ukoliko imate neku obavezu koju ne možete stalno prekidati.


Ono što je zajedničko za oba tipa ljuljaške je sigurnost, jer su svi modeli ljuljaške za bebe opremljeni sigurnosnim kaiševima pa je ispadanje ili povređivanje bebe svedeno na minimum.

 

Materijali od kojih se prave ljuljuške za bebe


Konstrukcije ljuljaške za bebe izrađuju se od drveta, plastike i aluminijuma, ili kombinacijom ovih materijala. Deo za sedište pravi se od platna koje se lako skida i namešta nazad pa je pranje i održavanje maksimalno olakšano.


Plastične ljuljaške su najpovoljnije. Lagane su ali je plastika koja se upotrebljava izuzetno čvrsta i otporna.


Metalne ljuljaške su veoma stabilne i lako se montiraju. U velikoj meri su otporne na habanje i oštećenja pa su samim tim jako dugotrajne. Drvene ljuljaške spadaju u red ekoloških jer se prave od prirodnih materijala, elegantnih linija i boja čine ove ljuljaške primamljivim. Čvrste su, dugotrajne i pouzdane ali i znatno skuplje u odnosu na ostale modele.


Celokupan asortiman ljuljaški i njihalica za bebe pogledajte na našem sajtu i po pristupačnim cenama odaberite model koji najviše odgovara potrebama vas i vaše bebe
. Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas , a mi ćemo se potruditi da vam svaku kupovinu učinimo čistim zadovoljstvom.