Najbolji dečiji trotineti

Najbolji dečiji trotineti

Tražite kvalitetno i bezbedno prevozno sredstvo, prilagođeno različitim uzrastima deteta? Želite da svojoj deci pružite i zabavu i korist tokom njegove upotrebe? Bitno vam je da dete lako i brzo savlada veštinu vožnje i prihvati taj prevoz kao idealan? Ako nas pitate, definitivno bismo vam preporučili trotinet za decu, pogotovo sada kada topli letnji dani pozivaju na boravak napolju i u prirodi, a sva deca (pa i oni najmlađi) ih zaista obožavaju!

 

Deciji trotineti predstavljaju sigurno, korisno i zabavno sredstvo za prevoz. Razlog za to je pre svega taj što trotinet za decu pokreće njihov celokupni koštano-mišićni sistem, jer vozeći ga – dete koristi i ruke i noge, a mora i da balansira i održava pravac. Takođe, deciji trotineti pružaju tokom vožnje i blagotvoran uticaj na raspoloženje i kardiovaskularni sistem, a prikladan je za savladavanje različitih prepreka i izazova koji se nameću kada ste napolju. Tu mislimo i na roditeljske muke kada dete ne želi da hoda ili se umori, pa više ne može da vozi... Trotinet za decu u tom slučaju možete i vi gurati – ručke se mogu podešavati po visini, te ćete brzo i lako stići na željenu destinaciju.

 

Trotinet za decu je prevozno sredstvo koje se preporučuje uglavnom za decu stariju od 3 godine, bezbedno je i za okolinu, praktičan je za upotrebu, nije težak, a sva deca (pa čak i mališani uzrasta oko 2 godine) vrlo brzo savladaju vožnju. Deciji trotineti su ujedno i vrlo zabavni, a kako i ne bi bili kada se mogu naći u omiljenim dezenima i bojama, i za dečake i za devojčice. Uz to, pojedini modeli imaju i svetleće točkiće koji daju poseban efekat tokom večernje vožnje!


Ono što je najvažnije jeste da pronađete trotinet za decu koji je najbolji za potrebe i uzrast vašeg deteta. Možda je to trotinet za bebe, možda vam odgovaraju deciji trotineti na dva, tri ili četiri točka, plastični ili metalni,... Naša prodavnica decije opreme nudi vam bogatu ponudu različitih modela, pa predlažemo da ne gubite vreme i već danas poručite trotinet po meri vašeg deteta.

 

Najbolji trotinet za bebe

 

Ukoliko je vaše dete već uveliko stabilno tokom hodanja, možete razmotriti opciju da mu kupite trotinet za bebe. Oni se od ostalih dečijih trotineta razlikuju po tome što imaju sedište, pa se koriste i kao tricikli. Zapravo trotinet za bebe je višefunkcionalan, a naša prodavnica decije opreme preporučuje vam 5u1 Bubamara trotinet za decu koji imamo u raznim bojama. Ovaj trotinet za bebe je za uzrast od 12+ meseci; može da se koristi i kao guralica i kao trotinet; sa mekim rukohvatima i PVC sedištem za jedno dete koje je moguće podesiti po visini u 3 nivoa ili ukloniti; ima svetleće točkiće, zadnju kočnicu, prednju korpu, anti-klizajuću podlogu i zadnju ručocu za guranje koja se takođe može ukloniti.


Za uzrast 2-6 godina preporučujemo Nadle 3u1 trotinet za decu koji naša prodavnica decije opreme ima u žutoj, crvenoj i plavoj boji. Ovaj trotinet za bebe je pravi transformers koji dete samo pritiskom na dugme može transformisati iz položaja za sedenje u stajaći položaj (tricikl/mali bicikl/trotinet za bebe). Napravljen je sa 3 točka od najkvalitetnije PU radi pružanja stabilnosti, glatkog klizanja i podrške najmlađoj deci koja tek počinju sa upoznavanjem vožnje i zato pruža lako balansiranje. Ručice su podesive prema visini, a dizajn je takav da obezbeđuje veliku izdržljivost.


Osim ovih, tu su i Jungle skuter 5/1 deciji trotineti za uzrast od 18m+ koji se takođe lako transformišu iz guralice u tricikl, balanser ili trotinet za decu sa 2 ili 3 točka; kao i Globber trotinet i guralica 4u1 za uzrast od 15m+ do 50kg, u roze ili plavoj boji. Lako se sastavlja i transformiše iz guralice/hodalice u trotinet, poseduje patentirano inovativno dugme za zaključavanje upravljača da bi se točkovi pomerali samo napred i nazad, a ukoliko se otključa – dete će naučiti i kako da skreću i menjaju pravac. Meko sedište se podešava po visini deteta u 3 nivoa i predviđeno je za decu do 20kg, dok je trotinet namenjen uzrastu od 3+ godina i takođe je podesiv po visini.

 

deciji trotineti

 

Dečiji trotineti za stariji uzrast

 

Kada su u pitanju starija deca, kao najveća prednost trotineta ističu se jednostavnost i sigurnost upotrebe, jer će dete lako moći da se zaustavi i siđe. Pogodni su za korišćenje bilo gde, a možete ga poneti i kada idete na godišnji odmor, jer se sklapaju i ne zauzimaju puno prostora. Deciji trotineti koje nudi naša prodavnica decije opreme zaista su raznoliki, a osim atraktivnih šarenih ili jednobojnih, plastičnih ili metalnih trotineta sa 2 ili 3 točka - možete naći i drvene trotinete koji se sklapaju.


U svakom slučaju, trotinet za decu pruža sjajnu zabavu i korisnu fizičku aktivnost tokom boravka na otvorenom, te će uz njih deca biti aktivnija, razviti bolju motoriku i koordinaciju pokreta, naučiti da održavaju ravnotežu i pravac, a sve će to pratiti odlično raspoloženje! Treba li vam bolji razlog zbog kojeg ovog leta ne treba da propustite priliku da kupite trotinet za decu?


Autor teksta: Biljana Radojčić