Ogradica za decu – za bezbednu igru gde god da se nalazite

Ogradica za decu – za bezbednu igru gde god da se nalazite

Koliko puta ste pomislili da bebu samo na čas ostavite bez vašeg nadzora kako biste otišli da proverite nešto, obavite na brzinu neki kratak poslić po kući ili se samo malo isključite i skrenete pogled na drugu stranu, a zatim – baš u tom momentu nešto se slučajno desi?!

 

Vaša beba je odlučila da se okrene ili nešto dohvati, a sledeća scena je plakanje, jer uz to neminovno ide i pad ili povreda, naročito ukoliko bebi niste obezbedili siguran i bezbedan prostor za kretanje, istraživanje i igru. I verujte da to nije slučaj samo kod vas!


Mnogim roditeljima usled celodnevne brige oko bebe nedostaje vremena za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i kratke predahe, ili pak kada se odluče da bebu ostave – desi se nenameran peh. Međutim, ne mora biti tako! Danas postoji različita dodatna oprema za bebe koja roditeljima može da olakša život, a jedan takav proizvod je i ogradica za decu odnosno ogradica za bebe. Zato i naša prodavnica decije opreme u svom asortimanu nije mogla da izostavi jednu ovakvu korisnu stvar, pa ćete u ponudi pronaći ogradice za igranje različitih dimenzija, boja i dezena.

 

Zašto je ogradica za bebe poželjno pomoćno sredstvo?


Ukoliko pitate bilo kog roditelja koji je već koristio neku od ogradica za decu zašto je odlučio da upravo ogradice za igranje budu njegovo pomoćno sredstvo za čuvanje bebe, reći će vam da je to idealan način da bebu ostavite da se igra bez vaše kontrole, na sigurnom i bezbednom mestu. Ogradica za bebe je zapravo idealno sredstvo koje može da posluži ne samo u svrhu čuvanja deteta od povređivanja (kada morate da izađete na kratko iz prostorije u kojoj boravite sa bebom), već je ogradica za decu savršena i u slučajevima kada putujete. U njoj beba može i da se odmori, a kvalitetna ogradica za decu može da posluži i umesto prenosivog kreveca, ukoliko spadate u “aktivne porodice”.


Ogradica za bebe je veoma praktično rešenje u raznim prilikama, jer se brzo i lako sklapa, rasklapa i prenosi sa jednog na drugo mesto. Osim toga, ogradice za igranje sačuvaće vašu bebu dalje od radoznalih kućnih ljubimaca ili vašeg starijeg deteta, a ujedno joj obezbediti zabavu u ograničenom, bezbednom prostoru za slučaj kada vi morate da obavite neke druge poslove poput spremanja obroka, sređivanja veša i tome sličnih. Takođe, kada je dete preraste - ogradica za bebe može poslužiti i u svrhu odlaganja igračaka. Prema tome, ogradice za igranje predstavljaju zaista višenamensko rešenje za vaše različite potrebe.

 

ogradice za bebe online

 

Kada vam je potrebna ogradica za igranje i na šta treba obratiti pažnju?

 

Ako ne od samog rođenja, onda već nakon par meseci kada beba počne da se okreće, pa zatim i propuzi ili se diže na nožice, potrebno je ograničiti joj prostor i osigurati sigurno i bezbedno mesto za igru i kretanje, u suprotnom – mogu se dešavati česte povrede, pa je kupovina ogradice za igranje jedna od pravih odluka! Određeni modeli imaju i dušek, poput Cheer Joie ogradice za bebu, te su idealan izbor za dečiju igru i odmor kod kuće ili na putovanjima.


Ogradice za igranje imaju još jednu veliku prednost - zauzimaju veoma malo prostora kada su rasklopljene, a kada vam više nije potrebna - veoma lako ćete je sklopiti i odložiti bilo gde drugde, jer sklopljena zauzima još manje mesta! Ovo posebno važi za ogradice koje se sklapaju poput kišobrana, a mnoge takve modele nudi vam naša prodavnica decije opreme. Neke od njih su: Lorelli ogradica Play Pink Hippo, Cangaroo ogradica Giant Pink, Lorelli ogradica Game zone beige foxy, Lorelli ogradica play astronauts grey, Lorelli ogradica game zone grey luxe i druge.


Ogradice za igranje pomažu i starijoj deci da prevaziđu strah koji se javlja usped odvajanja od roditelja, a da bi lakše prihvatili svoje novo mesto za igru – poželjno je da u ogradicu stavite omiljene bebine igračkice koje će joj okupirati pažnju duže vreme. Naravno, ne treba da pretrpavate ogradicu, već ostavite dovoljno prostora za nesmetano igranje. Takođe, da bi dete bilo najsigurnije u svojoj ogradici - udaljite predmete koje može da dohvati ako se uspne na prstiće i ne stavljajte trake, pertle, kanape i tome slične predmete u blizini bebe.


Naša prodavnica decije opreme je mesto na kojem ćete naći sve što je potrebno za zabavno i bezbedno odrastanje i razvoj vaše bebe, pa potražite i poručite online željene proizvode.


Autor teksta: Biljana Radojčić