Knjige za decu kao savršen poklon

Knjige za decu kao savršen poklon

Kada vam na pamet padnu pokloni za decu, ili pokloni za bebe da li vam knjige, online prodaja istih pada na pamet? Knjige za decu ili knjige za bebe je nešto što vrlo lako i jednostavno možete pronaći online. Probajte da o tome razmislite i na sledeći način.

 

Pokloni za decu 

 

Pokloni za decu, kao i pokloni za bebe odmah asociraju na igračke, zar ne? Knjige za decu, a pogotovo knjige za bebe mnogima ne zvuče previše inspirativno kao poklon za mališane. Jer, negde je opšta ideja da deca najpre vole igračke, odnosno da im se pre obraduju nego knjizi.

Međutim, knjige za koje mnogi smatraju da su prevaziđeni medijum, i te kako imaju svojih prednosti. Knjiga možda nije interaktivna kako je to interaktivan smartfon. Ali, knjiga ima jedan kvalitet koji retko da ima bilo koji drugi uređaj – podstiče vas da mislite.

Deca, makar po akademskom i usvojenom mišljenju, izrazito se formiraju do pete godine života. Iako većina dece tada ne ume da čita, to ne znači da ne mogu da usvajaju, upijaju, maštaju i razmišljaju.

Ako to za nekog važi - onda to važi prvenstveno za bebe.

 

decak cita knjigu

 

Pokloni za bebe 

 

Tehnologija je pojednostavila sve, pa i roditeljstvo. Postoji gomila aplikacija gde možete da pratite kada je dete jelo, šta treba da jede i u koje vreme. Možete računati i tempirati različite aspekte njegovog života. Međutim, sigurno je da je vreme koje provodite sa njim najvažnija stvar koju možete da mu poklonite.

Deca mogu ići u najbolji vrtić, jaslice, ili privatnu školu. Ali, deca najbolje uče od roditelja. I što im pre usadite to, želju za učenjem, za saznavanjem, to će i ona pre napredovati.

U školi, kao i u vrtiću, deca najčešće i nažalost, ne nauče sve što im je potrebno. Pogotovo u tom mlađem uzrastu. Ali, bebe iako ne mogu da govore, su kao sunđeri, tako upijaju. Zato, vi treba da se postarate da im što više i što ćešće čitate.

Naravno, lakše je pustiti im klip na YouTube-u. Ali, time se preskače onaj deo razvoja koji je možda najbitniji čak i za samu bebu.

 

decaci citaju knjigu

 

Knjige za bebe


Postoje knjige pisane upravo za taj niži uzrast dece. Naravno, u njima nema napredne fabule, ili teške filozofske misli. To su jednostavne knjige kojima je cilj da u kratkim crtama i na slikovit način predstave priču sa moralnom poukom.

Bebe će ispred sebe imati lepe ilustracije prijatnih boja koje ćete im pokazivati, uz to čitajući male tekstualne odeljke. Same priče nikada nisu previše napadne ili teške. Usmerene su na to da pozitivci pobede, budući da se bore za ispravne stvari.

To ne znači da su to sada knjige o borbi dobra i zla. To samo znači da će deca dobiti moralnu i pedagošku vrednost od slušanja odnosno vašeg čitanja te knjige. Pritom, deca slušajući priču uče nove reči i izraze, reaguju na vaše reakcije, i sami uče da ih oponašaju.

Čitanje mnoge dobrobiti bebama, ali i starijoj deci.

 

Knjige za decu

 

Najgora stvar koja jednom detetu može da se desi je da osnovne i formativne godine detinjstva provede ispred mobilnog uređaja. Umesto toga, te prve godine bi trebao da čita i upija što više. Čitanje je odlično zato što će razviti dečiju sposobnost mišljenja, maštu, što im dalje omogućava kvalitetniji i ispravniji pogled na svet.

Kada čitate detetu u njemu ne podstičete učenje i razmišljanje direktno, već ga učite i drugom medijumu saznavanja, zabave, i uživanja. Lektiru niko ne čita zato što se mora - nije zabavna. Ali, kada dete upoznate sa raznovrsnim herojima, pričama, radnjama, događajima, vi mu dajete alate da raste i razvija se.

Kasnije, to će se odraziti na to da i sam uzme da čita i teži ka unapređivanju. Najlepše od svega je to što deca mogu i imaju toliko toga da izaberu među brojnim naslovima koji se štampaju kod nas.

 

mama i cerka citaju knjigu

 

Knjige online prodaja

 

U našoj ponudi knjiga za bebe i decu možete pronaći sledeće naslove:

 

Uz to, možete i pogledati i naše druge naslove. Vaše dete će sigurno uživati.

Zapamtite, prvi korak u tome da vaše dete ima zdrave navike i gaji intelekt je u prvim godinama kada ga obrazujete kao čoveka. Dajte mu neophodnu prednost.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart
Jungle kolica Oxy Beige, 0m+