Koja pumpica za izmuzavanje je najbolja za vas

Koja pumpica za izmuzavanje je najbolja za vas

KOJA PUMPICA ZA IZMUZAVANJE JE NAJBOLJA ZA VAS

Na tržištu postoji velika ponuda pumpica za izmlazavanje, pa izbor odgovarajuće pumpice može predstavljati pravi izazov. Ne brinite – bilo da koristite pumpicu svakodnevno ili samo povremeno u tekstu vam donosimo informacije koje će vam pomoći da izaberete odgovarajući model za vas i vašu bebu.

 

U prvim danima i mesecima nakon rođenja najvažnije je da beba dobro napreduje i ukoliko je moguće da se hrani majčinim mlekom. Međutim dojenje, iz različitih razloga nije uvek moguće zato je pumpica za izmlazavanje idealno rešenje. Razlozi zašto vam je pumpica za izmlazavanje potrebna mogu biti različiti, a u nastavku navodimo neke od njih:

 • Beba nema još uvek dovoljno snage da sama sisa
 • Majčine grudi su upaljene (pojava mastitisa)
 • Majka ima previše ili premalo mleka
 • Majka mora neko vreme da provodi van kuće, ali želi da beba pije majčino mleko
 • Tata ili neki drugi član porodice takođe želi da učestvuje u ishrani deteta 

 

Kakve vrste pumpica za izmlazavanje postoje?


Ručna pumpica za izmlazavanje: cenovno je prihvatljivija od električnih modela i praktična je za povremeno izmlazavanje. Međutim ukoliko pumpice koristite češće, a to znači i do nekoliko puta u toku nedelje, dugoročno vam može izazvati bol u zglobu ruke ili u šaci. Ukoliko je vaš izbor ipak ručna pumpica za izmlazavanje pogledajte sledeće predloge:

 • Chicco pumpica za izmuzavanje vrlo je jednostavna za korišćenje, tako da na veoma lak način možete izmazati mleko za vašeg mališana. Chicco pumpica za izmuzavanje je vrlo kompaktna i lagana, lako se održava i odgovara grudima svih veličina. Kompletan opis i karakteristike proizvoda pogledajte na linku.
 • Avent pumpica za izmuzavanje omogućava lak protok mleka. Mleko se direktno izmaza u flašicu, na koju možete staviti Avent cuclu, koju potom odmah možete koristiti za hranjenje bebe. Pogledajte sliku i opis proizvoda ovde.


Elektricna pumpica za izmuzavanje: laka je za korišćenje i vrlo prijatna za upotrebu, zato što motor, koji pokreću baterije ili struja, sam izmaza mleko. Ono što je zajedničko proizvođačima električnih pumpica je visoko razvijena tehnologija koja omogućava pravilan protok mleka - jednostavno rečeno uz pomoć ove tehnologije pumpice oponašaju način na koji beba doji. Dodatno elektricna pumpica za izmuzavanje pruža mogućnost da sami podešavate intenzitet. Međutim, verovatno vam je i poznato da različiti proizvođači nude različite vrste i modele električnih pumpica. Pitate se koja elektricna pumpica za izmuzavanje je pravi izbor za vas i kako napraviti razliku među pimpicama? Verujemo da nije lako, zato pogledajte naše predloge i njihove opise i odlučite se za model koji vam najviše odgovara:

 • Avent pumpica za izmuzavanje: omogućava vam prijatno izmazanje, stimuliše bradavice i imitira prirodni način bebinog sisanja. Nudi vam personalizovano iskustvo (8 nivoa stimulacije +16 nivoa izmazanja). Avent pumpica za izmuzavanje je vrlo laka za nošenje, potpuno je nečujna i diskretna, poseduje mekan i prilagodljiv silikonski jastučić i nudi vam udobno sedenje prilikom izmlazavanja. U našoj ponudi možete naći čak tri modela avent električne pumpice.
 • Chicco pumpica za izmuzavanje pruža lako izmazanje i prijatan osećaj majkama tokom korišćenja. Ove pumpice imaju silikonsku čašicu koja je obložena silikonskom membranom i zato su pogodne za grudi svih veličina. Na ovim pumpicama možete vrlo lako uz pomoć dugmeta odabrati nivo izmazanja, u skladu sa vašim potrebama. Postoji dva načina punjenja uređaja: uz pomoć baterija od 1,5 V ili adaptera za punjenje. Chicco pumpica za izmuzavanje dolazi u pakovanju sa flašicom od 150 ml, silikonskom cuclom, adapterom i neseserom u kojem se pumpica čuva.

 

Šta je još važno da znate?

 • Vreme kupovine: pumpicu je najbolje kupiti unapred, odnsno pre rođenja, kada još uvek imate dovoljno vremena. Međutim ukoliko niste sigurni kako ceo proces izgleda, odaberite svoju pumpicu tek kada počnete sa dojenjem.
 • Održavanje: bilo da koristite električnu ili ručnu pumpicu obavezno je da ih nakon upotrebe temeljno isperete i sterilišete. Zato je važno da prilikom odabira gledate koji vam oblik pumpice najviše odgovara i koji će vam biti jednostavan za pranje i korišćenje. Napomena: elektricna pumpica za izmuzavanje se zbog malog broja delova lako i brzo pere. 
 • Težina pumpice: prilikom kupovine obratite pažnju koliko je teška pumpica, naročito ako imate u planu da je nosite sa sobom. Avent pumpica za izmuzavanje je idealan izbor ukoliko želite laganu i lako prenosivu pumpicu. 

I još:
mleko možete čuvati najviše tri do pet dana u frižideru na temperaturi između 0 i 4 stepena. Ukoliko planirate kasnije korišćenje obavezno ga zamrznite, ali ne zaboravite da na taj način mleko može da izgubi puno hranljivih sastojaka.

Kupovina pumpice za izmlazavanje nije tako jednostavna jer postoji više različitih faktora koje je potrebno da uzmete u obzir. Nadamo se da smo vam ovim kratkim tekstom pomogli i dali potrebne informacije koje će vam pomoći prilikom odabira pumpice. Budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko imate dodatnih pitanja ili potrebu da se sa nama posavetuje pre finalnog odabira proizvoda.