Šta vam je sve potrebno za bezbrižnu jesenju šetnju?

Šta vam je sve potrebno za bezbrižnu jesenju šetnju?

Osetljivo vreme u kome beba mora sve vreme da bude u kući je gotovo - konačno može u šetnjicu. Tu odmah kreće napetost. Šta treba poneti? Torba za mame, torbe za bebe, i naravno garderoba za bebe, bebi garderoba, ili odeca za bebe - ista su imena za ono što vam treba. Ali šta vam stvarno treba?

 

Bebina prva šetnja


Prvo što vam treba jesu svakako kolica ili neko drugo sredstvo da vozite bebu. Čak i kada je beba stara nekoliko meseci, najbolje je imati kolica ili neko slično sredstvo. Kada ste to obezbedili možete da pređete na ostatak opreme.

Ono što morate da znate jeste da vam svašta može trebati za bebu. Mogu vam zatrebati pelene, hrana, flašice, maramice, dodatna odeća, cucla, igračke, ili neki treći predmet. Dakle, vaš prvi prioritet jeste da nabavite dobre torbe za bebe ili da budemo još jasniji - treba vam torba za mame.

Da bi šetnja zaista bila bezbrižna nije dovoljna samo garderoba za bebe. Bebi garderoba je svakako bitna, ali pre nego što se bira odeca za bebe, bitno je spremiti se za putovanje.

Recimo da ste nabavili torbu, i da ste spakovali sve što vam treba u nju. Sada je vreme da obučete bebu.

 

Godišnja doba unutar jeseni


Najveći problem sa decom je u tome što su ona krajnje osetljiva. Tokom letnjih perioda možete ih šetati u nekoj laganoj odeći. Međutim, kada dođe jesen, treba biti spreman za sve. Jesen i proleće su dva najnezgodnija godišnja doba.

Razlog tome je što se tokom njih mogu očekivati različite vremenske periode, od naglih padova i porasta temperature, do kiša, i vetrova. Zato, morate imati sve da se dete ne preznoji i prehladi, ili da mu ne bude previše hladno.

Ukoliko ga ne obučete dobro, možete se desiti da se dete prehladi ili razboli. Tada, ne samo što ćete morati da ga lečite u tako osetljivom stanju, već ćete mu oduzeti i mogućnost da uživa u suncu i lepom vremenu.

Jesen je izrazito bitna, jer je eto poslednji prelaz pre nego što dođe teško vreme sa padavinama. Nakon toga, morate držite dete unutra i čekate početak proleća da beba opet uživa napolju.

Zato, ne oklevajte. Spremite bebu za šetnjicu!

 

jesen šetnja bebe

 

Spremite sve za put


Zamislimo da ste već spremili torbe za bebe. Torba za mame ima sve što vam treba, ali ostavljate dodatnog prostora za odeću. Morate da mislite o sledećem:

 

Vremenske prilike tog dana


Najbitnija stvar na koju morate da obratite pažnju su vremenske prilike. Izbor garderobe za bebe mora da bude uslovljen time. Pogledajte vremensku prognozu, i vodite se vašim osećajem. Naravno, ukoliko je već toplo, možete poneti neku lakšu odeću i biti sigurni da će sve biti u redu.

 

Gde živite


Sledeća stvar o kojoj treba da mislite je gde se nalazite. Odeca za bebe mora da bude sređena prema potrebama mesta gde se nalazite. Recimo da živite na Avali, logično je da vam treba jača odeća, duža, koja će učiniti da bebi bude toplo. Ukoliko ste u gradu, onda možete i laganiju odeću, s obzirom da će biti toplije.

 

Gde idete


Konačno, bebi garderoba koju ćete poneti zavisi i od toga gde idete. Ukoliko idete negde blizu, onda vam ne treba drastično spremanje. Možete uzeti samo najosnovnije i spremiti neku odeću za zamenu. Biće sasvim dovoljno. Ukoliko idete negde dalje onda morate da se bolje spremite.

Sada znate kako da se spremite za jesenju šetnju. Sada morate da nabavite odgovarajuću garderobu.

 

Postarajte se da beba ima sve


Prvo vam trebaju torbe za mame. Preporučujemo vam:


A što se tiče garderobe za bebe, preporučujemo:


Naravno, treba da pogledate i druge komade odeće za vašu bebu. Kada sve nabavite, spremni ste za šetnju sa vašom bebom.

 

Šetajte se vašom bebom


Ne bojte se. Iako sve ovo može izgledati napeto i komplikovano, uspećete da se snađete.

Majke su još od kamenog doba znale da obuku svoju decu. Zamislite šta vi sve možete da uradite u savremenom dobu. Uživajte u jeseni, i napravite koju fotku.

Ostaće vam za večnost.