Zabava na podu – podloge za igru za vaše dete

Zabava na podu – podloge za igru za vaše dete

ZABAVA NA PODU – PODLOGE ZA IGRU ZA VAšE DETE

Sigurno ste se već susreli sa fotografijama na kojima vesela beba ležeći na podlozi ispod luka prepunog plišanih igračaka pokušava da dohvati i zadrži neki od predmeta. Ono što izaziva osmeh deteta, a samim tim i radost roditelja u prvim mesecima bebinog života jeste upravo podloga za igru, koja pored toga što dobro zabavlja bebu utiče na njen psihofizički razvoj. U nastavku teksta pročitajte zašto je važna podloga za bebu i kada je idealno vreme da je kupite.

 

Podloga za igranje – kada kupiti?


Prvih nekoliko nedelja bebe provode jako puno vremena spavajući. Obično od trećeg meseca, mada neke bebe postaju ranije a nekada kasnije, aktivnije. Polako počinju da otkrivaju svet oko sebe, i počinju da interesovanjem da istražuju ono što ih okružuje. Nakon nekoliko nedelja počeće polako da se pružaju kako bi dohvatile neki predmet koji se nalazi u njihovom okruženju. Podloga za igru je idealna igračka za bebe od četvrtog meseca ili nešto starije. U ovom periodu bebama je jako važno ono što opaža čulima – a pre svega čulom dodira i vida. Baš zato što su šarenih i jakih boja, ali i različitih materijala ove podloge ne samo da usrećuju bebe već ih podstiču da eksperimentišu, razvijaju svoje motoričke sposobnosti i maštu.


U prvom periodu bebi može biti teško to što ruke još uvek ne prave pojedinačne pokrete, već primera radi ukoliko se otvori jedna ruka – otvoriće se i druga, pa ukoliko beba želi da drži jedan predmet, treba da podigne obe ruke, i tada se najčešće dešava da igračke i predmeti često ispadaju iz ruku. Podloga za igranje predstavlja zato idealnu igračku, jer podržava proces ovog učenja, tako da beba vrlo brzo savlada ovaj period i kasnije lagano podiže igračke sa jednom rukom ili prebacuje iz ruke u ruku. I sami ćete primetiti dok se igra na podlozi za bebe kako vaše dete uživa.

 

Kako izabrati podlogu za igranje bebe?

 

Podloga za igranje najčešće se sastoji od šarenih igračaka i podloge i njena upotreba je vrlo jednostavna. Beba se stavi na pokrivač, a zatim sama otkriva šareni i zanimljiv luk pun koji se nalazi iznad njene glave. Na luku se nalazi širok izbor malih plišanih igračaka, najčešće životinja, sa kojima beba može aktivno da se igra. Neke su igračke veće, a neke manje i jakih boja i to sa razlogom – kako bi se podstakla na aktivnost.


Podloge za bebe su veoma izdržljive, a dostupne su u različitim veličinama, bojama i dezenima. Možete da izaberete onu za koju smatrate da će vašem detetu biti najzanimljivija. Sve podloge za bebe koje se nalaze u našoj ponudi su kvalitetne i dobro osmišljene, a pored klasičnih možete pogledati i podloge za bebe sa projektorom, muzikom ili vibracijom – koje mogu dodatno probuditi radoznalost vaše bebe.

 

Podloga za bebe – na šta je potrebno obratiti pažnju?


Starost deteta: već smo pomenuli da onog trenutka kada beba počne da istražuje svet oko sebe i traži da samostalno uhvati ili drži stvari predstavlja idealno vreme za kupovinu podloge za igranje. Podloge su bebama zanimljive do 10 ili 11 meseca kada počinju da puze, a onda počinje vreme kada mališani otkrivaju još puno drugih stvari u okruženju.
Materijal: postoje različiti materijali od kojih podloge mogu biti napravljene: drvo, plastika ili tekstil. Ukoliko želite praktičnu podlogu za bebu najpogodnije su vam one od tekstila, zato što se mogu lako sklopiti i prenositi, a takođe su i pogodne za pranje, što je u ovom periodu takođe veoma velika prednost.


Podloga: većina podloga za bebe koje možete videti u našoj ponudi sastoji se iz podloge i luka na kojem su igračke. Međutim ukoliko želite da svojoj bebi omogućite samo mekanu podlogu na sajtu možete videti i podloge za bebu bez drugih dodataka različitih dezena i materijala.


Svetla, muzika i drugi efekti: neki proizvođači su pored luka i podloge dodatno ugradili i efekte poput muzike ili svetla. Vašoj bebi, koja u ovom periodu otkriva svet oko sebe, sasvim sigurno biće zanimljivo i ukoliko čuje i istražuje nove zvukove oko sebe. Koliko je taj dodatak neophodan – odlučite sami.


Važno je da znate kada je bebi dosta aktivnosti – ne preporučuje da beba provodi previše vremena na podlozi u kontinuitetu.


Podloga za igru jedna je od najlepših investicija, jer će se vaše sigurno zabaviti i poboljšati svoje motoričke veštine. Sviđa vam se ova ideja i želite da odaberete podlogu za svoju bebu? Pogledajte kompletnu ponudu podloga za bebu.