Kada bebama uvoditi gotove kašice?

Kada bebama uvoditi gotove kašice?

Babe i dede pričaju jedno, pedijatri savetuju drugo, prijatelji govore svoja iskustva, a vi – vi ste potpuno zbunjeni kada se pomene tema kada treba da uvedete svom detetu bebi kasice? Verujte da se svi novopečeni roditelji se tako osećaju, ali ono čime treba da se vodite jeste činjenica da je svako dete posebno i zato je važno da pratite razvoj i interesovanja svoje bebe!

 

Ukoliko ona već sama čvrsto sedi i uz to pokazuje interesovanje za drugi tip hrane – pravo je vreme da joj uvedete i prvi nemlečni obrok u vidu kasice za bebe.


Mislili ste da vaša beba neće tako brzo porasti, te da ima vremena da se pripremite za spremanje bebi kasice, ali za čas posla – beba je već napunila par meseci i osim mleka, za pravilan rast i razvoj potrebna joj je i drugačija vrsta hrane, kako bi u svoj organizam unela sve neophodne hranljive sastojke. Tada na „scenu“ stupaju prve kasice za bebe, koje su obično blagog i neutralnog ukusa, napravljene s početka od žitarica, a zatim se postepeno dodaju različite vrste voća i povrća.


Bebi kasice su idealne za prelazni period odnosno prelazak sa mlečne na čvrstu hranu, ali razni ljudi će imati različita mišljenja u vezi sa tim kada i šta prvo uvesti u bebin jelovnik. Ipak, vi ste odgovorni za svoje dete i zato odluku o uvođenju prvih nemlečnih namirnica prepuštamo vama! Ono što treba da znate jeste da beba sigurno neće svaku novu namirnicu prihvatiti odmah, pa je potrebno da budete strpljivi i uporni, i nudite bebi kasice dok god ih ne prihvati. Tek tada kasice za bebe mogu biti kompletna zamena za jedan mlečni obrok, pa ćete tako vremenom doći i do nivoa kada ćete skoro sve mlečne proizvode zameniti drugim namirnicama. Takođe, ne zaboravite da je potrebno da prođe nekoliko dana da biste ispratili eventualne neželjene reakcije na određenu namirnicu, a ako je sve u redu – bebi možete ponuditi sledeće jelo na kušanje.


Svakako, prvih 1-2 godine mleko je i dalje preko potrebno za bebin razvoj, pa kasice za bebe koje budete kuvali možete pripremati i sa mlekom. Ono što je generalno nepisano pravilo jeste da će dete uvek prvo lakše prihvatiti slatke bebi kasice, a za period kada nemate puno vremena za njihovu pripremu – savršena zamena mogu biti instant kasice za bebe.

 

bebe kasice

 

Šta su instant bebi kašice?

 

Kao što im samo ime kaže, instant kasice za bebe su gotove bebi kasice koje se brzo i lako pripremaju, te vama pružaju znatnu uštedu vremena, a deci kvalitetan i zdrav obrok. Kvalitetne instant kasice za bebe se prave od prirodnih sastojaka i obogaćene su različitim mineralima i vitaminima, a naša prodavnica decije opreme nudi vam raznolike ukuse različitih proizvođača.


Jedne od njih su i Lino kasice, napravljene od pažljivo biranih sastojaka, te su mnogim roditeljima upravo one jedne od prvih izbora za kašice. Lino je brend koji je na tržištu prisutan već dugi niz godina. Najpoznatiji je po kašici koja nosi naziv Čokolino, ali su tu i mnoge druge ukusne i zdrave bebi kasice koje vole čak i starija deca, pa i odrasli koji žele da se prisete ukusa svog detinjstva. Lino kasice su lako svarljive i pružaju dobru apsorpciju svih hranljivih materija i energije, a da bi pružile kvalitetne i zdrave zalogaje – prolaze kroz niz kontrola i nemaju konzervanse, veštačke boje niti aditive. Iz tog razloga Lino kasice preporučuju čak i pedijatri!


U svom bogatom asortimanu, naša prodavnica decije opreme nudi vam 6 različitih ukusa prilagođenih različitim uzrastima bebe. Tu su Lino kasice za bebe od 6+, 8+ i 12+ meseci i to:

 

  • Frutolino 6m+ - kašica sa žitaricama, mlekom i dvopekom, uz dodatak voća (jabuka, kruška, kajsija i breskva), priprema se sa vodom i pruža pun i bogat slatko voćni ukus, sadrži vitamine A, B1, B2, B6, C, D, E, niacin, folnu kiselinu i kalcijum;
  • Karamelino 6m+ – ima blag i kremasti ukus karamele koja je dodata pšeničnoj kaši, a obogaćen je sa 7 vitamina (B1, B2, B6, C, E, niacin i folna kiselina), priprema sa mlekom;
  • Keksolino 6m+ - žitna kašica napravljena od keksa sa maslacem, sadrži vitamine B1, B2, B6, C, E, niacin i folnu kiselinu, priprema se sa mlekom;
  • Čokolino 8m+ – fine pšenične pahuljice sa dodatkom čokolade pripremaju se sa mlekom, a obogaćene su takođe vitaminima (tiamin-mononitrat, riboflavin, piridoksin-hidroklorid, L-askorbinska kiselina, DL-α-tokoferol acetat, folna kiselina i nikotinamid);
  • Lešnik Čokolino 8m+ - poput prethodne Lino kasice, i ova je napravljena od fine čokolade, dok je ukus dopunjen pažljivo biranim lešnicima, sadrži 7 vitamina (B1, B2, B6, C, E, niacin i folna kiselina) i pravi se sa mlekom, te predstavlja obrok sa optimalnim udelom ugljenih hidrata, proteina, masti i energije za pravilan rast i razvoj deteta;
  • Junior Medolino 12m+ – pšenična kašica s medom i aromom vanile priprema se sa mlekom, blagog je ukusa i lako svarljiva, izvor je 8 vitamina (tiamin-mononitrat, riboflavin, piridoksin-hidroklorid, L-askorbinska kiselina, DL-α-tokoferol acetat, kolekalciferol, folna kiselina, nikotinamid), kalcijuma i gvožđa, a s obzirom da je med potencijalni alergen, namenjena je bebama koje imaju godinu (i više) dana života.

 

Takođe, u ove gotove instant kasice za bebe možete dodati i bilo koju drugu namirnicu koja je kompatibilna sa datim ukusom, te svakog dana imati nov, zdrav i svež obrok. Ponudite svojoj bebi Lino kasice koje nudi naša prodavnica decije opreme i pratite njen zadovoljan osmeh i uzbuđenje prilikom uzimanja svakog novog zalogaja!

 

Autor teksta: Biljana Radojčić