Nehodajuće cipelice za vaše mališane

Nehodajuće cipelice za vaše mališane

Prva obuća za bebe bitan je odabir za svakog roditelja. Stopala su jedan od najvažnijih delova ljudskog tela, jer njihova postavka utiče i na razvoj i zdravlje kičmenog stuba, pa je određeno znanje, pre odluke o tome šta je najbola prva obuca za bebe, itekako potrebno.

 

Prodavnica za bebe 4kids toplo vam preporučuje nehodajuce cipelice za bebe.

 

Šta su i zašto baš nehodajuce cipelice za bebe?


Nehodajuce cipelice za bebe neophodne su vam sve dok vaše dete ne stane na sopstvene nogice. Njihov glavni adut leži u tome što su napravljene od nežnih i mekih materijala, koji se lako savijaju i u kojim stopala vašeg deteta nesmetano dišu, što je u rastu i razvoju stopala možda i najbitnije. Ipak, nehodajuce cipelice za bebe besprekorno ispunjavaju i ulogu pravih cipela, jer bebina stopala štite od hladnoće i drugih spoljnih uticaja.


Naša online prodavnica za bebe prepuna je različitih modela, koje možete da da obujete svom detetu za svaku priliku.


Prava obuca za bebe, odnosno nehodajuće cipelice za bebe, dizajnirane su u skladu sa savetima stručnjaka. One omogućavaju nesmetan rad, razvoj i rast stopala. Izrađene su od mekih materijala kako bi bile što fleksibilnije i kako bi deci dali osećaj slobode, ne samo tokom vožnje u kolicima ili puzanju, već i u prvim trapavim koracima.


Ipak, prva obuca za bebe primarno je namenjena bebama koje ne hodaju. Budući da su napravljene od nežnih materijala nisu preterano otporne na trenje i habanje prilikom hodanja.


Nehodajuće cipelice za bebe nužne su za decu od 0 do 12 meseci, ukoliko ne prohodaju pre toga, što se dešava, jer ni na koji način ne ugrožavaju rast, razvoj i pokretljivost stopala u ovom osetljivom periodu.
Naša prodavnica za bebe 4 kids u ponudi ima nehodajuće cipelice za bebe u 2 veličine:

 

  1. nehodajuće cipelice za uzrast od 0-4 meseca
  2. nehodajuće cipelice za urast od 4-8 meseci 

Šta morate da znate o stopalima i prohodavanju?


Kao roditelji tek rođene bebe morate da se upoznate sa razvojem motorike, kako pred vaše dete ne biste postavljali izazove koji one ne mogu da ispune.


Vaše dete, radi njegovog zdravlja, ne smete prerano da stavljate u položaj kome oni nisu dorasli. Ovo se naročito odnosi na postavljanje deteta u položaj za hodanje. Ukoliko vaše dete prerano postavite na stopala mogli biste da dovedete do nepravilnosti u razvoju stopala.


Baš iz razloga što deca do određene uzrasne dobi ne bi trebalo da hodaju, njima nisu potrebne tvrde cipele u kojima bi njihova stopala bila zatvorena i onemogućena da se razvijaju. Na stopalima se nalazi veliki broj žlezda koje služe za oslobađanje tela od toksina. Oni naše telo napuštaju kroz znojenje, zato je bitno da stopalo vašeg deteta neometano diše, ali i da su njihova stopala i prstići slobodni i pokretljivi. Zato su vam potrebne nehodajuce cipelice za bebe.


Nemojte da žurite, jer svako dete ima svoj tempo u razvoju motorike i mora da prođe sve razvojne faze tog procesa. Prohodaće tek onda kada bude dovoljno zrelo i kada uvežba sve elemente samostalnog hoda, a to su:

 

  • Ustajanje iz klečećeg položaja
  • Hod uz pridržavanje (i to najpr tapkanje nogom do noge, a tek onda će da pusti korak i uspostavi hod – noga ispred noge)
  • Savladavanje održavanja ravnoteže sa prebacivanjem težine
  • Savladavanje ravnoteže tzv. napred-nazad da ne bi dolazilo do padova

 

Onog trenutka kada vaše dete prođe sve ove faze i napravi prvih osam samostalnih koraka i nastavi da korača možete biti sigurni da je vaše dete prohodalo.


Dakle, obuću za hodanje ne treba kupovati sve dok dete ne bude samostalno hodalo. Daleko od toga da vam obuća nije potrebna, ali sve do ovog trenutka oslonite se na nehodajuce cipelice za bebe.


Prva obuca za bebe mora da osigura normalan rast i razvoj stopala, ali i mogućnost da koža stopala normalno diše. Ovo, takođe, nije banalna sugestija. Deci ovog uzrasta stopala ne smeju da se pregrejavaju, naročito ukoliko dođe do iznenadnog rasta telesne temperature.


Sa druge strane, prva obuca za bebe upravo zbog mekih materijala od kojih je izrađena omogućava da se stopalo prilagodi podlozi. Na taj način se pravilno formiraju stopala vašeg deteta, jačaju mišići i formiraju svodovi. Oni su ujedno prvi i najvažniji preduslovi za stabilan i pravilan hod u budućnosti. 

Nehodajuce cipelice za bebe leti upijaju znoj, a zimi greju stopala vaše bebe. Budući da su tek nešto deblje od čarapica neće ometati vašu bebu prilikom puzanja.


Naša prodavnica za bebe nudi vam širok asortiman prve obuće za dečake i devojčice, marke Jungle, uz koje će stopala vašeg deteta nesmetano i pravilno da se razvija. Sve što je potrebno jeste da izaberete dizajn i oblik koji vam se najviše dopada!