Prvi koraci uz guralicu za prohodavanje

Prvi koraci uz guralicu za prohodavanje

Da bi deca prohodala nije im neophodna guralica za prohodavanje, takođe uz nju neće naučiti brže, jer kao što vam je poznato deca najviše uče sama od sebe i oponašajući roditelje ili ljude iz bliske okoline. Međutim guralica za bebe predstavlja veliki izvor zabave za mališane i motiviše ih da se odvaže i polako počnu da prave prve korake.

 

Zašto vam je potrebna guralica za bebe?

 

Od samog rođenja deca imaju nagon da se kreću, otkrivaju svoje mogućnosti i prave nove pokrete. Bilo da leže na stomaku, leđima, kolenima ili se podižu i oslanjaju na sopstvena stopala uvek žele da isprobaju nešto novo i da idu napred. Naročito nakon što uspeju da ustanu na svoje noge i naprave prve korake. Pa zašto ih onda ne biste podstakli? Za pravilan razvoj jako je važno da od najranijeg detinjstva podstičete nove veštine koje vaša deca razvijaju iz dana u dan. Ako vaša beba već puzi, i polako je počela da pravi prve korake onda je došlo pravo vreme za guralicu za prohodavanje.


Guralica za prohodavanje pruža detetu podršku i potporu prilikom hodanja, sasvim sigurno ima uticaja i na bebino samopouzdanje zato što upravo se uz guralicu vaša beba uspravi i počne sama da uspešno pravi prve korake. Da bebe mogu da govore sigurno bi tada rekle: Mama vidi šta ja umem sam.

 

Koja je uloga guralica?


Zbog svog naziva guralica za bebe može da da pogrešan utisak da se radi o igrački uz pomoć koje će deca naučiti da hodaju. Ipak to nije slučaj. Guralice za decu, različitih vrsta, odlično su pomoćno sredstvo koje podstiču prve korake dece i to kroz igru, ali uloga guralice nije da beba nauči da hoda već isključivo da bebu podrži tokom ovog perioda razvoja.
Pored toga guralice za decu ne utiču na brzinu kojom se deca kreću, jer svako dete ima drugačije potrebe i svoj tempo. Međutim ono što će definitivno naučiti sa ovom igračkom je da održavaju balans i ravnotežu. Još jedna zanimljiva vest za roditelje, guralica za bebe pored toga što je mališanima jako zanimljiva vama pruža mogućnost da vam ruke budu slobodne od stalnog hodanja sa detetom. Naravno veoma je važno i tada da vodite računa i nadgledate dete dok koristi guralicu.

 

Kada je najbolje kupiti guralicu?


Preporuke se razlikuju od proizvođača, ali većina preporučuje da se guralice za decu kupuju i počnu koristiti između devetog i dvanaestog meseca. Ovo su naravno samo preporuke, ali krajnja odluka je na roditeljima i zavisi ne toliko od uzrasta koliko i od drugih faktora: koliko je dete stabilno u stojećem položaju, da li već hoda uz nameštaj i koliko brzo uči i usvaja nove veštine. Pogledajte dodatne informacije i našu ponudu guralica za prohodavanje na sajtu.

 

Šta je još važno da znate?


Padanje je deo odrastanja i dešava se tokom čitavog detinjstva. Ipak naša je preporuka a naročito kada počne sa korišćenjem guralice da što više vremena provodite sa detetom, kako bi steklo dovoljnu sigurnost i poverenje. Pored toga na početku je važno da pratite kako dete koristi guralicu za prohodavanje i gde mu je možda potrebna vaša pomoć i podrška.

 

Različiti modeli i za kraj koju odabrati


Guralice za prohodavanje dolaze u različitim veličinama i oblicima. Pa tako možete naći klasične modele, modele u obliku automobila, drvenu guralicu na dva točka ili dubak guralice za decu.

  • Guralice od plastičnih materijala po pravilu imaju interaktivnu tablu za igranje, koja od zavisnosti od modela može da proizvodi ili oponaša različite zvukove, što naročito mlađoj deci može da pričinjava veliku radost. Pored toga što će ih uveseliti ova interaktivna tabla stimulisaće i razvoj manuelnih veština deteta zbog različitih aktivnosti koje nudi.
  • Takođe guralice za decu mogu biti i od drveta, najčešće sa sedištem, iako su teške i uglavnom veće od klasičnih njihova prednost je što su točkovi prevučeni gumom pa ne prave puno buke na podu. U našoj ponudi možete pogledati bicikl guralicu sa 4 točka, za najmlađe koji uče da voze bicikl.

Guralice za decu najmlađima donose najviše zabave, jer sa njima se mogu kretati slobodno po sobi i upoznavati novi svet oko sebe. Kao što smo već napomenuli prilikom izbora važno je da procenite razvoj deteta, da odaberete materijal i oblik koji želite. Za sva pitanja, pomoć i podršku prilikom kupovine naš tim vam stoji na raspolaganju. Obradujte svoju bebu novom igračkom – kontaktirajte nas.