Originalni pokloni za bebe – Wow igračke

Originalni pokloni za bebe – Wow igračke

Odabrati poklon za najmlađeg ili novog člana porodice možda je jedna od najlepših kupovina koju ćete obaviti. Jedno je sigurno – nećete pogrešiti koji god poklon da odaberete, kada je vaš izbor iskren i od srca. Neki roditelji već znaju koja igračka je odgovarajuća za koji uzrast deteta. Međutim za druge, koji takođe kupuju igračke za decu, donosimo kratak opis razvoja deteta tokom prvih meseci kao i najvažnije stvari na koje je potrebno da obratite pažnju pri kupovini poklona.

 

Prilikom izbora igračke za bebe najvažnije je biti svestan činjenice da se bebe tokom prve godine života dosta brzo razvijaju, kako fizički tako i emotivno i psihomotorički. Upravo zato u ovom periodu bebina interesovanja su raznolika, a igračke za bebe su veoma raznovrsne i kreativne. Naša prodavnica igračaka nudi široku i raznoliku paletu igračaka, a odabirom odgovarajućih filtera lako možete podesiti svoju pretragu i brzo pronaći igračke za bebe prema uzrastu koji želite. 

 

Igračke od rođenja


Kada je u pitanju poklon za bebe ideje su raznovrsne. Prva dva meseca beba najveći deo dana provede spavajući, međutim već od drugog meseca budne faze postaju duže – i bebe počinju da primećuju svet oko sebe. U ovom period bebe počinju da hvataju igračke svojom rukom, tako da je ovo idealan period za bebinu prvu zvečku. Takođe iako je razvoj zubića individualan u prvih nekoliko meseci beba će sigurno zbog zubića imati bol i stalni svrab u vilicama, pa su glodalice odličan izbor – jer su zbog umirujućeg dejstva na zubobolju više od igračke za bebe. U ponudi imamo različite vrste i oblike glodalica, bilo da želite vodenu ili silikonsku, u obliku ključeva ili neke životinje, možete ih pronaći ovde.

 

Igračke od 3 meseca

 

Stvari koje je prethodno samo držala u ruci beba sada počinje da stavlja u usta, a ujedno uspeva da premešta predmete iz ruke u ruku i da ih istražuje sa svim čulima. Možda vas ova vest malo plaši i u kada je u pitanju poklon za bebe ideje jednostavno nemate – imamo dobru vest! Za ovaj period postoji veliki broj igračaka koji podržava dečji razvoj i proces učenja. Naravno potrebno je voditi računa samo o jednom – da igračke nikako ne sadrže sitne delove. Idealne igračke za decu u ovom periodu su mekane knjige. Takođe nećete pogrešiti ukoliko se odlučite da bebi kupite neku plišanu igračku ili igračku u obliku instrumenata koji proizvode zvukove. Da se podsetimo – najvažnije je da su igračke za decu šarene, vesele i melodične. Takođe nakon što beba počne da sedi postaju zanimljivije neke igračke koje se slažu jedna na drugu poput edukativnih kocki, loptica ili prstenova.

 

Igračke nakon 9 i 12 meseci


Beba sada već uveliko sedi, okreće se ili puzi. Prošao je period u kojem je samo pasivno sedela i igrala se sa predmetima, sada se uspravlja i pokušava da pravi svoje prve male korake. Zato što je veoma aktivna, mogu biti naročito zanimljive igračke za bebe koje se slažu jedna na drugu ili predmeti koje beba treba da sortira prema obliku i ubaci u odgovarajući otvor.

 

Igračke za decu i kupanje


Neke bebe se jako raduju kupanju, dok neke sa druge strane uopšte ne vole ovaj mali dnevni ritual. Ipak postoji način da kupanje deci postane zanimljivije i to upravo uz igračke za decu koje su namenjene za vodu. To mogu biti klasične poput gumenih patkica ili žabica ili modernije kao što je npr. svetleća meduza, koja se aktivira u dodiru sa vodom. Tako je, naša prodavnica igračaka ima i ovu zanimljivu i inovativnu igračku u ponudi.

 

Na šta obratiti pažnju prilikom odabira igračke?

 

  •  Igračke za bebe koje proizvode neki zvuk ili menjaju boje su mališanima naročito zanimljive. 
  • Igračke za bebe bi trebalo da budu od vrlo kvalitetnih materijala i da odgovaraju razvojnoj fazi deteta. To znači da materijal od kojeg je igračka napravljena treba biti takav da ga beba sa lakoćom može uhvatiti ili držati u svojim ručicama. Odabir materijala je važan i zbog činjenice da beba tokom prvih meseci pa i godina puno predmeta sa kojima dođe u dodir stavlja u usta.
  • Svaka igračka na sebi ima preporučeni uzrast deteta, međutim igračke kao i vreme igre je potrebno prilagoditi prema detetu – posmatrajte koje su mu igračke zanimljive i koje najradije uzima za igru. 

 

Jeste li već odabrali svoj poklon?


Igranje deci predstavlja zabavu i ujedno iskustvo kojim oni otkrivaju svet. Igračke za decu koje smo pomenuli mogu biti interesantne deci puno duže nego što je to napomenuto od strane proizvođača, zato što gotovo sve ove igračke podstiču razvoj čula vida ili sluha ili pomažu da deca dobiju bolje razumevanje prostora i oblika. Sada kada imate već puno informacija, evo i jednog pitanja: da li ste pogledali ponudu koju ima naša prodavnica igračaka? Posetite nas i potražite odgovarajući poklon za bebu ideja je zaista puno, vaše je samo da odredite budžet i izaberete uzrast, za sve ostale dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.