Zašto su ljuljaške i njihalice odličan izbor za vaše bebe

Zašto su ljuljaške i njihalice odličan izbor za vaše bebe

Ako očekujete prinovu ili bliska osoba želi da se posavetuje sa vama o tome koja sve oprema za bebe je potrebna kada se ona rodi, sigurno vam među prvim stvarima neće na pamet pasti ljuljaske za bebe, njihalice za bebe i druge pomoćne stvari, već ona oprema za bebe koja je u prvu ruku zaista najneophodnija kao što su krevetac, kolica, autosedište, hranilica i slično, a tu su i decije igracke.

 

Online ponuda zaista sadrži pregršt različitih modela koji su prilagođeni uzrastu bebe, a od svega toga što je preko potrebno novorođenčetu – malo ko razmišlja i o drugim stvarima koje bi bile od koristi. Sve dok beba ne dođe na ovaj svet...


Često su prvi meseci po rođenju bebe najteži, jer koliko god se radovali i pripremili za njen dolazak – beba će vam svakako okrenuti život za 180°. Osim prilagođavanja na bebin ritam i njene potrebe, čeka vas i gomila drugih uobičajenih kućnih poslova, a gde je tu još i vreme za odmor i sopstvene želje... Čini vam se da je nemoguće sve postići i uz to da je vaša beba zadovoljna i mirna? Naravno da je moguće, ali za to nisu dovoljne samo osnovne bebi stvari.


Jeste da je dodatna oprema za bebe izdatak više, ali ipak – ona će vas spasiti mnogih muka i briga! Kada je u pitanju ova oprema za bebe, nju čine ljuljaske za bebe, ležaljke ili njihalice za bebe, dupci odnosno šetalice kao i druge stvari koje mogu biti od velike pomoći mnogim roditeljima. Jer, uz njih će vaša beba biti u vašoj blizini i na sigurnom mestu koje će joj pružiti bezbrižnost i uživanje u igri, dok će mame i tate moći da se odmore ili završe planirane obaveze. Takođe, tu su i stvari bez kojih ni jedno dete ne bi moglo da zamisli život - decije igracke. Online ponuda naše prodavnice je veoma bogatog sadržaja i čine je igračke za različite uzraste i interesovanja deteta, pa odaberite igračke za bebe koje bi bile pogodne u vašem slučaju.


Naravno, mnogo je faktora koji određuju šta će se naći na vašem spisku stvari za kupovinu i opremanje bebine sobe, a evo zašto bi baš ljuljaske za bebe ili njihalice za bebe trebalo da uvrstite u tu listu.

 

Kada je korisna njihalica za bebe?


Ležaljka ili njihalica za bebe je idealna stvar za kratak odmor, istraživanje i uživanje bebe, jer će pružiti vašem detetu nesmetano posmatranje okoline, a vama obezbediti predah ili vreme da uradite neki od kućnih poslova. Modeli sadrže prečku sa nekoliko igračaka koje vise i time drže bebi pažnju, a većina njih je i sa vibracijom, zvučnim efektima ili muzikom. Vrlo su udobne i mekane, te su pogodne za korišćenje od rođenja, pa sve dok je beba u ležećem položaju ili dok ne dostigne 9kg, koliko je uglavnom ograničenje u težini.


Neke od njih mogu biti i nosiljke, što ih čini vrlo praktičnim, a najveće prednosti su te da njihalica za bebe ne zauzima mnogo mesta, lagana je i lako se prenosi iz jedne u drugu prostoriju, materijal je takav da može da se pere u veš mašini, mnoge imaju podesiv naslon i stepen njihanja, a bezbednost bebe osigurana je kaišićima za vezivanje i gumenim dodacima koji ne dopuštaju klackanje i klizanje po podu.


Vaša beba će u ležaljci ili njihalici biti uvek blizu vas, što je od izuzetne važnosti ne samo kada je u pitanju vaša sigurnost da je sve u redu, već je i bebi potrebno da zna da ste kraj nje kako bi bila bezbrižna! Uz lagane zvuke i njihanje beba se može i uspavati u njoj, ali zarad razvoja glavice - njihalica za bebe nije pogodna za duži boravak. Takođe, ukoliko je prečesto koristite, bebi kroz neko vreme može i da dosadi, pa će joj trebati drugačija zanimacija. Kada beba dostigne težinu do koje je predviđena upotreba njihalice, kako ne biste rizikovali da se prevrne, potrebno je ovu zanimaciju ukloniti iz upotrebe i potražiti drugu varijantu zabave.

 

Ljuljaške za bebe kao opcija uživanja i odmora


Kada beba počne da se vrti i sedi, mirno ležanje više neće biti moguće i tada je dobro da razmislite o kupovini ljuljaske za bebe. Takođe, mnogi od modela ljuljaški imaju mogućnost podešavanja naslona iz ležećeg u sedeći položaj, tako da mogu da se koriste i od rođenja deteta. Osim toga što su prenosive i pogodne za putovanja, postoje jednostavniji kao i inovativniji modeli ljuljaški što svakako zavisi od potrebe, želje i mogućnosti roditelja ili osobe koja je kupuje. Što se tiče uživanja, ljuljaske za bebe predstavljaju za njih pravi mali zabavni park!


Sadrže viseće igračke koje se vrte, one koje imaju i ležeći položaj obično pružaju i efekat vibriranja, a pojedine imaju i svetlosne i zvučne efekte tj. muziku u par varijanti, a uz ljuljanje u nekoliko podesivih brzina vaša beba će se zabaviti u svakom pogledu, pa i umiriti kada je to potrebno. Na pojedinim modelima ljuljanje možete i vremenski ograničiti što će vam obezbediti kontrolu boravka u ljuljašci, dok ćete vi za to vreme moći obaviti planirane poslove.


Da bi sve bilo pod kontrolom i da biste bili spokojni i vi i beba, za sigurnost će se pobrinuti pojasevi kojima je potrebno vezati bebu, a isto tako ljuljaske za bebe treba da budu stabilne i vama u vidokrugu. One su takođe predviđene za decu do određene kilaže, pa prilikom izbora ljuljaske za bebe obavezno vodite računa o tome.


Za koju god varijantu da se opredelite, osim toga što će vam pružiti mogućnost da obavite i svoje poslove i predahnete od svih obaveza, ovakva oprema za bebe je vrlo udobna i zabavna, a deluje i stimulativno na bebinu motoriku, što je svakako u vašem najvišem interesu! Kao što su u našoj ponudi brojne decije igracke, online možete poručiti i različite modele ljuljaški i njihalica, pa posetite naš web shop i odaberite onu koja je po vašoj meri.

 

Autor teksta: Biljana Radojčić