Plišane igračke su više od igračaka

Plišane igračke su više od igračaka

Mnogi od nas na nekom tajnom mestu, skrivenom od pogleda drugih ljudi, i dalje čuvaju svoju prvu igračku. Čuvamo je kao sećanje na sreću, sigurnost i utehu koju nam je donosila tokom odrastanja, vrlo često nestrpljivi da je od nas nasledi naše dete, kome bi pružila isto onoliko srećnih trenutaka koliko i nama.

 

Plišane igračke za decu i igračke za bebe nisu samo igračke, one su mnogo više od toga. One vremenom postaju najbolji prijatelj vašeg mališana koji je uvek spreman za avanturu i raspoložen za igru, koji uvek ima vremena i strpljenja da sasluša i razume, koji nežno i ćutke uteši bez osuđivanja. Plišane igračke za bebe često su prva stvar koju će vaše dete nežno sviti uz svoje lice pre nego što utone u san i zbog toga ih pažljivo birajte i brižljivo čuvajte.


Kako birati plišane igračke za decu?


Iako na prvi pogled deluje da je besmisleno razmišljati o detaljima kao što su proizvođač, materijali i kvalitet izrade, morate imati na umu da igračke za bebe, radi sigurnosti i bezbednosti vašeg deteta, moraju da budu u skladu sa izvesnim standardima. Igračke za bebe i decu trebalo bi da su:

  • izrađene od kvalitetnih, izdržljivih i netoksičnih materijala (bebama i maloj deci igračka često završi u ustima, stoga je veoma važno da materijal od koga je napravljena bude potpuno bezbedan)
     
  • kvalitetne izrade (obratite pažnju jesu li kod plišane igračke za bebe šavovi dobro prošiveni i zategnuti, bez mogućnosti da ih beba rašije i dođe u kontakt sa sadržajem koji ispunjava igračku)

  • bez sitnih detalja koji se skidaju ili mogu da otpadnu (kako bi izbegli eventualno gušenje ili gutanje delova igračaka, važno je da birate one koje nemaju sitne delove koje bi dete moglo staviti u usta)
     
  • lake i jednostavne za pranje i održavanje (plišane igračke za decu, uz sav vaš trud i oprez, brzo se zaprljaju i zbog toga je veoma važno da budu od materijala koji se peru u mašini ili brišu antibakterijskim maramicama, jer je samo čista igračka bezbedna igračka)
     

 

Plišane igračke za bebe


Pored toga što će vašoj bebi doneti sigurnost i radost, dokazano je da su upravo igračke za bebe zaslužne za razvoj primarnih motoričkih veština kod dece. Uporedo s motorikom, razvijaju se i socijalne veštine: vaša beba će vremenom, imitirajući vas, svog plišanog drugara hraniti, uspavljivati, kupati i na kraju i razgovarati sa njim, što će doprineti i razvoju govora i veštine komunikacije. Zbog svega ovoga plišane igračke za bebe zaista nisu samo obične igračke, već pomoćno oruđe za razvoj deteta.

 

4Kids u svojoj bogatoj ponudi igračaka, renomiranih proizvođača i proverenog kvaliteta, ima plišane igračke za bebe koje će doprineti da vaše dete odrasta srećno, adekvatno sazreva i spoznaje svet, razvija svoje sposobnosti i ima najboljeg prijatelja za igru, sigurnost i utehu.

 

Već od prvih dana života Jungle ćebe sa igračkom biće nežan družbenik vaše bebe, nezamenljiv u ritualima uspavljivanja i prve igre. Kada poraste do prvih zubića tu je Jungle Skviker sa glodalicom koji je nežan, a efikasan i bezbedan za češkanje iritiranih desni. Za razvoj motoričkih sposobnosti odaberite neke od plišanih lopti koje postoje u različitim veličinama i adekvatno prate veličinu bebinih šaka, a za uspavljivanje nezamenljive su igračke za bebe kakva je lutka Spavalica ili Konig Kids rakun sa noćnim svetlom.


Plišane igračke za decu


Kada vaša beba poraste, već u periodu posle druge godine, menjaće se njeni afiniteti, a sa njima i očekivanja od svog plišanog prijatelja. Mnoga će deca tada svoje prve plišane ljubimce zameniti novim, koji će veličinom, izgledom i interaktivnim mogućnostima pratiti njihove želje, zahteve i očekivanja. Iako ih u tom periodu više neće stavljati u usta, plišane igračke za decu u 4Kids prodavnici takođe su proverenog kvaliteta i od prirodnih i bezbednih materijala, pa možete opušteno pustiti dete da samo bira omiljenu igračku.


Fisher Price Sveznalica je interaktivna igračka uz koju će vaše dete učiti boje, brojeve, pesmice, a plišani ljubimci Educa Friendimals ponašaće se kao prava, mala životinja i razviti u vašem detetu osećaj ljubavi, empatije, brige i odgovornosti.

 

Kada sledeći put budete birali plišane igračke za decu i plišane igračke za bebe znajte da birate mnogo više od obične igračke, jer birate svom detetu prijatelja koga će možda skrivenog čuvati kao sećanje na sigurnost i sreću.