Tricikli za decu – za zabavu i učenje

Tricikli za decu – za zabavu i učenje

Deciji tricikli su jedan od načina da sa svojim mališanima kvalitetno provedete vreme tokom divnog proleća, leta ili jeseni. Zamislite sunčan prolećni dan, vas na biciklu i vaše dvogodišnje dete na triciklu dok se vozate gradskim kejom. Potom sledi pauza na klupici za vašu kaficu, a detetovu užinu. Ima li šta lepše? Baš zbog toga, u nastavku vam donosimo razloge zašto su tricikli za decu i tricikli za bebe važni za odrastanje.

 

Baš zbog toga, u nastavku vam donosimo razloge zašto su tricikli za decu i tricikli za bebe važni za odrastanje.

 

Tricikli za bebe


Kroz igru se najbolje nauči. To ste toliko puta čuli, a u ovom tekstu ćemo i objasniti šta to sve može da se nauči uz tricikli za bebe. Pre toga, nekoliko reči o ovim vozilima na tri točka.

 

Tricikli, kao što im naziv kaže, zapravo su bicikli sa tri točka. Najčešće su namenjeni uzrastu između devet meseci i pet godina.

 

Razlika u odnosu na bicikl je ta što su tricikli niži i bliži površini na kojoj se vozi i imaju veće točkove, što ih čini prikladnijim za malu decu.


Iako, naizgled, uobičajno dečje vozilo, tricikli za bebe imaju mnogo benefita:

  • Motoričke sposobnosti – Decji tricikli pomažu vašem mališanu da razvije koordinaciju pokreta i održavanje balansa, ali i da razvija kognitivne veštine. On im pruža osećaj nezavisnosti i daje mogućnost da razviju samopouzdanje.
  • Zdravlje – Fizička aktivnost, boravak u prirodi na svežem vazduhu, kako pogodiju odraslima, tako i deci.
  • Zabava – Vožnja triciklom u parku, na keju ili u obližnjem bloku, može biti zabava za celu porodicu. Dok jurite za detetom i vi ćete pokrenuti svoje telo.
  • Socijalizacija – Možda je tricikl savršena prilika da vaše dete sretne drugara na istom vozilu.
     

deciji-tricikli-guralice

 

Tricikli za decu – akcija


Rođendani, krštenja i praznici su savršen povod da obradujete dete, unuka/unuku, kumče ili vama drago malo biće iz komšiluka. Naravno, većina nas se „baci“ na guglanje tricikli za decu akcija jer, da budemo iskreni, ne bi bilo loše da platimo par hiljada manje.
4Kids oprema za decu razume vaše potrebe i stoga su skoro svi tricikli za bebe i tricikli za decu na popustu.

 

Pored ovih, pogledajte i brendove QPlay, Playtime, BBO.


Tricikli guralice za decu


Svi tricikli za bebe imaju ručku za guranje koji vam omogućava da gurate vaše dete, što je korisno pogotovo kada želite da ubrzate njegovo kretanje ili ako se dete umori. Ručka je podešena tako da odgovara visini odrasle osobe.


Deciji tricikli su vozila koja pokrivaju brojne važne elemente za razvoj vašeg deteta. Uz ovo vozilo deca uče motoričke i kognitivne veštine, ali kroz zabavu što im omogućava da lako usvoje neophodne sposobnosti. Tricikli guralice za decu važan su i element socijalizacije i druženja cele porodice u prirodi tokom prolećnih i letnjih meseci.


Koji model najviše odgovara vašem detetu?