Igračke za decu

Izaberi akciju proizvoda
Broj proizvoda po strani
Cenovni redosled proizvoda

QPlay Tricikl Rito Plus Grey, 10m+

14.490,00 RSD

Opis proizvoda:
Rito Plus Grey je multifunkcionalni tricikl, koji može da se koristiti od 10 meseci do 36 meseci. Specijalni dizajn nudi mališanima sigurnu i udobnu šetnju, a kompaktni sklopivi sistem pretvara ga u idealan tricikl.

Udobnost bebe osigurava mekano sedište sa naslonom, koje se može podešavati kako bi mališanu bilo udobnije tokom spavanja. Sigurnost bebe pružaju sigurnosni pojasevi u 5 tačke i obruč, koji ne dozvoljavaju da beba padne s tricikla tokom vožnje. Ram je napravljen od aluminijuma. Tenda štiti mališana od sunca, vetra ili prašine. Njegova zadnja strana je opremljena mrežom, kako bi se omogućilo strujanje vazduha i nadzor nad bebom.

Možete poneti bebine omiljene igračke i ostaviti ih u korpu za kupovinu koja se nalazi na okviru. Prednji točak je opremljen sistemom „free-wheel“ koji se aktivira pritiskom na dugme. Sistem „free-wheel“ omogućava zaključavanje točka, kada je beba premala da bi sama vozila. Rito je sklopiv i može se lako skladištiti u prtljažniku automobila ili u kući.

Infantino igračka za prohodavanje Unicorn

6.790,00 RSD

Opis proizvoda:

Namenjena bebama od 6m do 36m

Od prvih koraka do magičnih vožnji , igračka raste zajedno sa Vašom bebom

Zahvaljući put-and-take opciji raznobojne loptice se izbacuju prilikom kretanja

Kada se ne koriste, loptice se mogu odložiti u sedište igračke

Moguća su 3 načina upotrebe: sedenje, hodanje i vožnja

Dugme za podešavanje brzine nalazi se na točkovima

Igračka sadrži više od 50 fraza, melodija, pesama, svetlosne efekte

Podstiče učenje brojeva, boja I oblika

2AA baterije(ne dolaze u pakovanju)

Infantino Dindolino

730,00 RSD

Opis proizvoda:

Infantino Dindolino poseduje raznolike boje i savršena je za razvijanje motoričkih sposobnosti deteta.

Infantino muzička vrteška 3u1, Plava

4.790,00 RSD
Opis proizvoda:
Zvezdani projektor osvetljava prostoriju, ispušta melodiju. Poseduje ogledalo i tajmer za automatsko isključivanje. Kako dete raste, ova noćna svetlost može da se transformiše kao zvezdani projektor postavljen na krevetac i projektor za krevet

Infantino muzička vrteška 3u1, Roze

4.790,00 RSD
Opis proizvoda:
Zvezdani projektor osvetljava prostoriju, ispušta melodiju. Poseduje ogledalo i tajmer za automatsko isključivanje. Kako dete raste, ova noćna svetlost može da se transformiše kao zvezdani projektor postavljen na krevetac i projektor za krevet
-15%

Cubika drveni veliki voz, 35 elemenata

3.410,00 RSD 2.898,50 RSD

Opis proizvoda:

Cubika Drveni veliki voz se sastoji od 35 delova – elemenata raznih oblika, koji tek kad se sklope čine pravi vozić s lokomotivom i tri vagona.
Mališani u igri često improvizuju, stavljaju delove na pogrešna mesta, ali vremenom dolaze do zaključka „gde šta stoji“ jer didaktika ove igračke učini svoje. Navede decu da dobro razmisle i vozić prihvate kao veliku pazlu koja čeka da bude sklopljena. Usput nauče i boje.
Može da traje dugo i postane igračka iz detinjstva koja se čuva zauvek.

-9%

Dečiji auto na akumulator Mercedes Crni, Model 247

36.990,00 RSD 33.990,00 RSD

Automobil na akumulator predviđen za jedno dete. Poseduje dva motora i kožno sedište. Puni se od 8h do 12h. Upravlja se daljinskim upravljačem.

-10%

Dečiji motor na akumulator, Model 118W

16.490,00 RSD 14.890,00 RSD

Za jedno dete
Akumulator 2x6V4.5Ah
Dva motora od 25W
Punjač
Ručni gas
Brzina vozila 3-5km/h
Retrovizori
Pomoćni točkovi
mp3 priključak
Svetla na točkovima
Preporučeno maksimalno opterećenje do 35kg
Predviđeno za uzrast 3+
Dimenzije proizvoda 120x50x75cm
Težina proizvoda 12.5 Kg
Dimenzije pakovanja 85x43x52cm

-15%

Top Bright Drvena Kornjaca

2.780,00 RSD 2.363,00 RSD

Opis proizvoda:

ToP Bright Kornjača sa čekićem donosi mališanima smeh i zabavu i sigurno će vrlo brzo postati jedna od omiljenih igračaka. Vedre boje i simpatičan lik kornjače samo doprinose naklonosti dece prema njoj.

Jednostavnim lupanjem drvenih elemenata na vrhu igračke, pomeraju se kornjačina glava, noge i rep i to po tačno određenom pravilu. Na čekiću se nalazi okrugli deo od filca koji smanjuje buku lupanja

-15%
-15%

Top Bright Blokovi Grad, 82 dela

4.289,00 RSD 3.645,65 RSD
-15%

Top Bright Eksplozivna Jenga

2.699,00 RSD 2.294,15 RSD
-16%
-15%
-15%

Top Bright Igra Nahrani Detlića

1.539,00 RSD 1.308,15 RSD
-15%

Top Bright Tobogan sa 4 trake i garažom

2.269,00 RSD 1.928,65 RSD

Opis proizvoda:

ToP BRIGHT Auto Tobogan sa 4 trake i garažom namenjen je prvenstveno za zabavu mališana koji vole četvorotočkaše. Konstrukcija tobogana sadrži:

  • 4 drvena mini autića za igru;
  • prostor za odlaganje - garažiranje autića;
  • dve piste za start/parking autića;
  • deo „benzijska pumpa“.

Ovaj Auto Tobogan je napravljen kombinacijom drvenih i plastičnih elemenata koji zajedno čine super praktičnu igračku sledećih osobina:

  • kvalitetno drvo, fino obrađenih elemenata;
  • sigurna, BPA free, postojana plastika;
  • praktičan, sklopiv, pogodan za odlaganje;
  • za samostalno i grupno igranje.

ToP BRIGHT Auto Tobogan sa 4 trake i garažom je igračka koja razvija finu motoriku i maštu dece, motiviše dete da razvija govor i unapređuje socijalizaciju ako se sa njim igra više dece istovremeno.

-16%
-15%
-15%

Cubika Drveni kamion-Kran, 11 elemenata

2.069,00 RSD 1.758,65 RSD

Opis proizvoda:

Ako dete voli igračke sa točkićima – ovo će biti odlična igračka za vežbe kooridnacije oko-ruka, pažnje i preciznosti. Kamion KRAN ima zadatak da premešta drvene elemente tako što ih spušta i podiže uz pomoć ručnog mehanizma sa kanapom, koji dete pokreće.
Mogućnost da potpuno kontroliše igru je veoma zabavna detetu i motiviše ga da se trudi, pazi i dobro koncentriše, u isto vreme povezujući funkcije svojih ruku i očiju.
Kamion KRAN je igračka namenjena deci uzrasta od 18 meseci i može da bude i podsticaj za učenje boja. Zato što su i kamion i elementi obojani različitim bojama koje se lako uče kroz igru.

-15%

Cubika Drveni sat, 10 elementa

1.380,00 RSD 1.173,00 RSD
-15%

Top Bright Bicikla-Guralica sa 4 točka

4.890,00 RSD 4.156,50 RSD

Opis proizvoda:

ToP BRIGHT BICIKL – GURALICA pruža odličnu zabavu najmlađima koji tek uče da voze bicikl. Četiri točkića pružaju stabilnost i sigurnost deci, ohrabrujući ih da što bolje savladaju period odgurivanja i dođu do faze kada su spremni za pedaliranje i održavanje balansa.

-15%

Top Bright Tabla 2u1 za crtanje

10.690,00 RSD 9.086,50 RSD

Opis proizvoda:

Namenjena za zabavu, edukaciju i razvoj mašte, Tabla za crtanje je obavezan deo dečijih soba mnogih mališana. Birajte položaj koji najviše odgovara uzrastu i želji deteta i uživajte zajedno u razvoju kreativnosti i kvalitetno provedenom vremenu.
Višestruko korisna, jer može da se koristi i za učenje, igru kockama i druge aktivnosti. ToP BRIGHT 2 u 1 Tabla za crtanje je igračka koja razvija finu motoriku i maštu, ubrzava učenje slova i brojeva, te tako utiče na razvoj samopoštovanja i osećaja zadovoljstva kod dece.

-15%

Top Bright Sto 2u1-Radionica

9.590,00 RSD 8.151,50 RSD

Opis proizvoda:

ToP BRIGHT 2 u 1 Sto – Radionica je višestruko korisna igračka za mališane koji imaju sklonosti ka konstruktivnim igrama u kojima iskazuju svoju radoznalost, maštu i spretnost. Pored toga što dete vežba prstiće i rad šake i ruke, ono takođe i usavršava razmišljanje, koncentraciju, upornost i kreativnost. Pored osnovnih vežbi zavrtanja, kucanja... dete od drvenih elemenata može da napravi razne oblike i figure. Za uredno odlaganje i čuvanje elementa za igru, tu je plastična fioka koja može da zauzima dva položaja. Kada se dete ne igra sa elementima iz radionice, ova igračka može da posluži kao klasičan drveni sto za decu, podoban za razne namene. Sa strane stola se nalazi držač za papir, koji je tako uvek na dohvat ruke za crtanje i pisanje.

-15%

Top Bright Tabla 2u1 Deluxe

7.790,00 RSD 6.621,50 RSD

Opis proizvoda:

ToP BRIGHT Tabla DELUX je igračka i edukativno sredstvo, koja razvija finu motoriku i maštu, ubrzava učenje slova, brojeva i slikarskih veština, te tako utiče na razvoj samopoštovanja i osećaja zadovoljstva kod dece.

-15%

Top Bright Alat-konstruktor u kutiji

1.790,00 RSD 1.521,50 RSD

Opis proizvoda:

Za kreativne dečije prstiće koji vole da stvaraju i konstruišu – ToP BRIGHT Alat-Konstruktor je savršena igračka. Plastična kutija sadrži mnoštvo drvenih i plastičnih elemenata za igru koje dete treba da spaja i pravi predmete koje želi.  Sve elemente Alata-Konstruktora odlikuje fina obrada, a kutija je sigurno mesto za njihovo odlaganje i čuvanje.
Igra sa ALATOM-KONSTRUKTOROM navodi dete na igru uloga u kojoj je ono majstor, mehaničar, omiljena osoba koja se bavi popravkama..

-15%

Top Bright Ksilofon-Slonče

2.190,00 RSD 1.861,50 RSD

Opis proizvoda:

Ksilofon SLONČE je igračka za razvijanje muzičke kulture kod dece, ali služi i za zabavu i stvaranje dobrog raspoloženja. Simpatičan izgled ksilofona u obliku slonića i vedre boje (+ učenje boja) metalnih pločica doprinose većoj pažnji i zainteresovanosti dece za igru i učenje nota.

-15%

Top Bright Blokovi Grad, 84 delova

4.490,00 RSD 3.816,50 RSD

Opis proizvoda:

ToP BRIGHT Kocke blokovi GRAD čine osamdeset četiri dela kvalitetno obrađenih drvenih elemenata od kojih dete slaže svoj grad. Od oslikanih elemenata dete može da složi zgradu policije, prodavnice, vatrogasne službe, vozilo školskog autobusa, kao i brojne druge objekte i stvari koje zamisli.
Sve što želi da gradi, dete može da postavi na čvrstu, oslikanu podlogu od 12 delova, koju treba prvo da sastavi. 

-15%

Top Bright Blokovi Farma, 80 delova

3.090,00 RSD 2.626,50 RSD

Opis proizvoda:

Kada svakom drvenom elementu ToP BRIGHT Kocke blokovi FARMA dodamo i plastični deo – dobijamo neobične i lake za sklapanje kocke koje deca obožavaju. Jednostavno umetanje drvenih u plastične okvire i njihovo međusobno sklapanje – deci daje slobodu da kombinuju, probaju, menjaju i stvaraju oblike po nameni, ali i svojoj želji. Gore, dole, levo, desno – mogu da ih spajaju kako žele, što je decu najviše zabavlja.
Od priloženih delova dete može da sklopi pet životinja (kokošku, konja, kravu, prase i ovcu), farmera, vetrenjaču, itd.

-15%

Top Bright Zvučna igračka-Škola

1.660,00 RSD 1.411,00 RSD

Opis proizvoda:

Upoznajte kockice i elemente za slaganje koji čine ToP BRIGHT zvučnu igračku – Škola. Ona se sastoji od školskog autobusa koji svira i škole. Uz pomoć oblika i ilustracija na drvenim elementima, dete ima zadatak da složi „zgradu“ škole. Školski autobus je takođe zadatak za slaganje, a njegovo zvučno oponašanje autobuske sirene čini ga neodoljivim za igranje.

-15%

Top Bright Zvučna igračka-Vatrogasac

1.660,00 RSD 1.411,00 RSD

Opis proizvoda:

Pored toga što zabavlja mališane, ToP BRIGHT Zvučna igračka - Vatrogasac deci pruža brojne benefite korisne za rani razvoj. Ona pre svega:
razvija finu motoriku;
razvija misaone procese „gde pripada ovaj deo?“;
unapređuje sposobnost uočavanja i zaključivanja;
razvija maštu i socijalizaciju;
upoznaje dete sa ulogom vatrogasne službe u društvu;
čini dete radosnim i zaigranim.

-15%

Top Bright Slagalica Raketa, 48 elemenata

1.590,00 RSD 1.351,50 RSD

Opis proizvoda:

Uz Top Bright slagalicu Raketa deca se mogu zabaviti i naučiti  boje, pojmove, nove reči, odnose između delova i celine. Mogu razviti opažanje, koncentraciju, finu motoriku, mišljenje, logičko zaključivanje. Deca će na ovaj način usavršiti koordinaciju oka i ruke, preciznost i upornost.
Savršena za razvoj sinapsi, koncentraciju i vežbu rešavanja problema ToP BRIGHT slagalica RAKETA predstavlja odličan stimulans za intelektualni razvoj deteta

-15%

Top Bright Domine Životinje, 150 delova

2.990,00 RSD 2.541,50 RSD

Opis proizvoda:

Top Bright Domine Životinje na mnogo načina doprinose kvalitetnijoj igri mališana, donoseći brojna znanja i usavršavajući veštine koje su od izuzetnog značaja za razvoj intelektualnih osobina deteta. U igri sa Top Bright Dominama Životinje dete može da vežba finu motoriku, može naučiti osnovne boje (žuta, plava, zelena, crvena), upoznati oblike (krug, kvadrat, pravougaonik), 

naučiti imena životinja (žaba, slon, žirafa, lav, zebra), naučiti brojeve, brojevni niz, kao i osnovne matematičke operacije (sabiranje, oduzimanje, množenje, deljenje), naučiti slova engleskog Alfabeta, razvijati maštu i kreativnost kroz slaganje prostijih i složenih konstrukcija, upoznati osećaj za prostor i ravnotežu, vežbati strpljenje, koncentraciju i balansiranje, uživati u slaganju niza Domina Životinje koje se jednim potezom ruše i stvaraju „domino efekat“.

-15%

Top Bright edukativna slagalica-Alfabet

1.590,00 RSD 1.351,50 RSD

Opis proizvoda:

Slagalije je fenomenlna igračka uz pomoć koje dete brzo i lako uči slova Alfabeta. Svakom slovu slagalice odgovara ilustracija životinje na podlozi i dete ima zadatak da stavi slovo na odgovarajuće mesto (L – lion, S – Snake...). Učenje počinje prepoznavanjem pojmova, zatim imenovanjem i slaganjem. Odrasla osoba treba da pomogne detetu pri pravilnom izgovoru svakog slova i naziva pojma.

-15%

Top Bright Garaža

5.390,00 RSD 4.581,50 RSD

Opis proizvoda:

Top Bright Garaža je igračka koja razvija finu motoriku i maštu dece, motiviše dete da razvija govor i unapređuje socijalizaciju ako se sa njom igra više dece istovremeno. To je igračka koja će pomoći da omiljeni autići budu uredno poslagani na jednom mestu i koju će deca s pažnjom čuvati.
Napravljena od kvalitetnih materijala, Garaža omogućava dugotrajno igranje, pružajući mališanima zabavnu i dinamičnu igru, bogatu motoričkim aktivnostima.

-15%

Top Bright Lavirint sa magnetima

2.460,00 RSD 2.091,00 RSD

Opis proizvoda:

Uz pomoć magnetnog štapića dete po putanjama na podlozi za igru treba da dovede određeni broj kuglica na tačno određena mesta. Kuglice su obojene istom bojom kao i broj na podlozi koji predstavaljaju, što olakšava dečiji zadatak.
U lavirintu se nalazi i prepreka – plastični deo koji zaustavlja kuglice, a koji dete pomera u skladu sa svojom idejom, a koja treba da vodi do uspešno rešenog zadatka.

-15%

Top Bright Kamion za prevoz automobila

2.590,00 RSD 2.201,50 RSD

Opis proizvoda:

Visoki kvalitet koji odlikuje Top Bright Kamion za prevoz automobila, doprineće svakodnevnoj i dugotrajnoj dečijoj igri.

-15%

Top Bright didaktički Kamion-Radionica

3.790,00 RSD 3.221,50 RSD

Opis proizvoda:

Top Bright Didaktički Kamion – Radionica je multifunkcionalna igračka, koja pored dugotrajne zabave deci pruža i dodatne benefite, od velikog značaja za rani intelektualni razvoj. Dete uz pomoć nje vežba finu motoriku, uči kako izgleda alat iz radionice u realnom životu, šta se kako zove, za šta služi, kako se upotrebljava.

-15%

Top Bright didaktički Kamion-Mešalica

2.760,00 RSD 2.346,00 RSD

Opis proizvoda:

Dve igračke u jednoj - Top Bright Didaktički kamion – Mešalica je odlično didaktičko sredstvo i drveni kamion za standardnu igru, u isto vreme. Mališanima pruža zabavu i igru, a svojim osobinama unapređuje finu motoriku, sposobnost uočavanja, odlučivanja i donošenja zaključaka. Uz pomoć ove igračke dete može vežbati finu motoriku, naučiti osnovne boje (žuta, plava, zelena, crvena), upoznati 3D oblike (krug, kocka, kvadar, zvezda...), naučiti kako izgleda kamion s mešalicom u realnom životu, šta radi, za čega služi.

-15%

Top Bright didaktička igračka, Školski autobus

3.490,00 RSD 2.966,50 RSD

Opis proizvoda:

Top Bright igračka školski autobus je multifunkcionalna, didaktička, praktična, dugotrajna i zanimljiva igračka. Stvorena za zabavu i učenje, deci pruža mnoštvo motornih i misaonih aktivnosti.

-15%

Top Bright tobogan sa 2 trake, Čekić i loptice

3.090,00 RSD 2.626,50 RSD

Opis proizvoda:

Top Bright Tobogan sa 2 trake, čekićem i autićima je igračka koja razvija finu motoriku i maštu dece, motiviše dete da razvija govor i unapređuje socijalizaciju ako se sa njim igra više dece istovremeno. Napravljen od kvalitetnih materijala, omogućava dugotrajno igranje, pružajući mališanima zabavnu i dinamičnu igru, bogatu motoričkim aktivnostima.

-15%

Top Bright Auto tobogan sa 4 trake

1.820,00 RSD 1.547,00 RSD

Opis proizvoda:

Top Bright Auto Tobogan sa 4 trake je igračka koja razvija finu motoriku i maštu dece, motiviše dete da razvija govor i unapređuje socijalizaciju ako se sa njim igra više dece istovremeno. Napravljen od kvalitetnih materijala, Auto Tobogan omogućava dugotrajno igranje, pružajući mališanima zabavnu i dinamičnu igru, bogatu motoričkim aktivnostima.

-15%

Cubika razvojna igra Saobraćaj, 30 elemenata

1.190,00 RSD 1.011,50 RSD

Opis proizvoda:

Pored drvenih elemenata u obliku autića, saobraćajnih znakova, parking mesta, razvojna igra Saobraćaj sadrži čekić i male ekserčiće kojima elemente treba pričvrstiti na tablu od plute. Svaki drveni element sadrži rupicu kroz koju ekser treba da prođe, a zadatak deteta je da ga čekićem ukuca u plutu, na proizvoljno mesto na tabli. Vrh ekserčića se u toku kucanja nalazi duboko u drvenom elementu i uz pravilno igranje, nema načina da povredi dete. Podloga od plute je meka i dete može samo da izvuče ekser iz nje, oslobodi drvene elemente, slaže ih svaki put na drugo mesto, gradeći novu sliku svoje saobraćajne priče.
Ovo je igračka za male radoznalce koji vole da se igraju sa alatom. Vežbajući kucanje na ovaj način, dete će vežbati svoje prstiće i pažnju, graditi raskrsnice, raspoređivati vozila i naučiti osnovne pojmove vezane za temu saobraćaja, što je takođe veoma korisno.

-15%

Cubika drvena muzička igračka, Ksilofon

1.520,00 RSD 1.292,00 RSD

Opis proizvoda:

Cubika muzička igračka Ksilofon definitivno je omiljena muzička zabava mnogim raspevanim mališanima. Ono što je prednost Cubika muzičke igračke Ksilofon jeste činjenica da su svih šest pločica za udaranje – od drveta. Stoga ne proizvode previše bučan zvuk koji smeta ukućanima i komšiluku. Udaraljke su takođe od drveta i proizvode zvuk prijatan za slušanje i još prijatniji za sviranje.

-15%

Cubika Drvena slagalica zapertlaj voće, 9 elemenata

920,00 RSD 782,00 RSD

Opis proizvoda:

Zapertlaj voće slagalica je odlična igračka za razvoj fine motorike dece. Sadrži šest drvenih elemenata i tri pertle, od kojih dete treba da napravi tri voćkice: jabuku, krušku i jagodu. Ova slagalica podstiče dete da razmišlja (koje delove treba da spoji, kroz koje rupice provlačiti pertle) i u isto vreme koristi sve prstiće obe šake, što je izuzetno korisno za razvoj sinapsi.
Deca veoma vole igračke sa pertlanjem jer im daju mogućnost improvizacije: pertle mogu da koriste po svojim pravilima, da izmišljaju načine pertlanja i vezivanja, što je uvek izvor zabave i dečijeg zadovoljstva. 

-15%

Cubika drvena igračka na povlačenje, Kuca

1.280,00 RSD 1.088,00 RSD

Opis proizvoda:

Ako želite ubrzati proces prohodavanja, motivisati dete za šetnju ili učiniti igru u zatvorenom prostoru dinamičnijom, Drvena igračka na povlačenje Kuca će vam pomoći u tome.
Kucu možete brisati ili oprati običnom vodom i blažim deterdžentom. 

-15%

Cubika Drveni kamion sa geometrijskim figurama, 19 elemenata

1.960,00 RSD 1.666,00 RSD

Opis proizvoda:

Ovo je idealan izbor didaktičke igračke ako dete već voli igračke sa točkićima. Kamion koji vozi šarene geometrijske elemente koje treba složiti po bojama i oblicima, vodeći računa o njihovom broju.
Naravno da će manja deca u početku igranja grešiti i to je čak i poželjno, jer će se na osnovu grešaka i ponavljanja naučiti gde koji element pripada. Drveni kamion sa geometrijskim oblicima je pogodan za vežbanje fine motorike za decu stariju od 18m. Uz pomeranje, slaganje i skidanje šarenih elemenata s kamiona, rad prstića i razmišljanje će biti veoma aktivni.
 

-15%

Cubika Drveni kamion sa autićima, 12 elemenata

1.960,00 RSD 1.666,00 RSD

Opis proizvoda:

Drveni kamion sa autićima je pogodan za decu od 18 meseci i stariju, vežbe fine motorike neće izostati. Uz pomeranje, slaganje i skidanje šarenih autića s kamiona, rad prstića i razmišljanje će biti veoma aktivni.
Ova igračka ima ukupno 12 elemenata, ali dečija mašta će učiniti da se na njoj nađe bar još toliko igračaka iz dečije sobe. Ovo je jedna od omiljenih igračaka kojom se dete svakodnevno igra.


Igračke za decu svih uzrasta

U našoj ponudi pronaći ćete igračke za sve uzraste, a u knjižari veliki izbor slikovnica i bajki, za razvoj dečije ličnosti i sposobnosti, upoznavanje sopstvenih mogućnosti, za maštanje, ispoljavanje emocija i lakše uspostavljanje odnosa sa drugom decom.