Najbolja vrteška za krevetac- kako odabrati?

Najbolja vrteška za krevetac - kako odabrati?

Kako se bliži dolazak bebe na svet, uz sve potrebne stvari, jedna od glavnih je odabir odgovarajućeg kreveca za spavanje. Uz to, neizostavna je odluka oko vrteške za bebu i koja je najbolja vrteška za krevetac.

 

Na tržištu postoje razne vrste vrteški za krevetac, na roditeljima je da izaberu po sopstvenim afinitetima koja bi upravo bila najbolja za njihovo dete. U nastavku vas čeka odgovor na pitanje- koja je najbolja vrteška za krevetac i kako da za svoju bebu birate vrhunski kvalitet?

 

Vrteške za bebe – na šta treba obratiti pažnju?

 

Tek rođene bebe imaju slabo razvijeno čulo vida i teško se fokusiraju na predmete. Već oko trećeg meseca to se menja i sve veće interesovanje će imati za one predmete koji su u njihovoj neposrednoj blizini, dok se potpuna oštrina vida kao kod odraslih postiže tek oko njihove druge godine.

 

Prvih meseci bebe se sreću sa vrteškom koja je razvojna igračka, te ona na pozitivan način utiče na razvoj vizuelne, auditivne i motoričke aktivnosti.

 

Beba se igra sa muzickom vrteskom u belom krevecu.

 

Kako treba da izgleda idealna vrteška iznad kreveca? 

 

Pre same kupovine potrebno je da obratite pažnju na nekoliko stvari:

 

  • Gde planirate da stoji krevetac, kao i na koji način će vrteška moći da se zakači na njega. Obavezno proverite kakav je mehanizam za kačenje i koliko je bezbedan.
  • Da li planirate da vrteška bude samo povremena zanimacija za bebu, ili i sredstvo uz čiju muziku ćete da je uspavljujete. Muzičke vrteške su posebno zanimljive deci od rođenja, pa do šest meseci. Međutim, uz pravi odabir vrteške, beba će nastaviti da se uspavljuje uz nju ili da se igra igračkama koje su prikačene i nakon tog perioda.
  • Od kog materijala želite da bude vrteška za krevetac. Na tržištu postoje razne vrste vrteški- od onih plastičnih sa plastičnim igračkama, do onih drvenih ili sa plišanim igračkama.
  • Boja igračaka na vrtešci. Bebe u prvim mesecima uočavaju samo jarke boje, te su vrteške sa igračkama koje su obojene u crveno, plavo, žuto ili zeleno svakako bolji izbor od onih u pastelnim nijansama koje beba neće najbolje uočiti.
  • Da li želite da bude na baterije, ili da ima mehanizam na navijanje. Vrteške sa sistemom na navijanje obično su najjednostavnije i kod njih muzika traje svega minut od momenta navijanja, ili kraće. Vrteške na baterije su mnogo zahvalnije, melodije traju duže, a postoje i modeli kod kojih može da se podesi vreme trajanja melodije, što roditeljima dodatno olakšava uspavljivanje bebe.
  • Da li želite da poseduje projektor ili ne. Određeni modeli vrteški, pored muzike, imaju i projektor koji daje poseban vizuelni efekat na plafonu. Ako se odlučite za ovaj model, osim muzike i igračaka koji su vezani za krevetac, vrteška će projektovati posebne vizuelne efekte na zidu sobe u kojima će beba uživati, a uz to i olakšati da se umiri i uspava.

 

Beba u lezeem polozaju slusa muzicku vrtesku u krevecu.

 

Muzičke vrteške za krevetac

 

Ova vrsta vrteški jedna je od najpopularnijih, kako među roditeljima, tako i među bebama. Na navijanje, na baterije, različitih oblika, boja, ukrasa… Izbora i dezena je mnogo.


Muzičke vrteške su spas mnogim roditeljima kada je u pitanju uspavljivanje bebe. Uspavljivanje uz muziku i oblike pomaže da brzo utonu u san u svom krevecu, a mame i tate mogu da predahnu od konstantnog nunanja, uspavljivanja i straha da će se beba probuditi čim je smeste iz naručja u krevetac.

 

Ako se pitate koja je najbolja vrteška uzimajući u obzir kvalitet, dizajn i cenu, jedan od najboljih izbora na našem tržištu je Infantino muzička vrteška.


Od onih jednostavnijih, do onih složenijih, mnogim roditeljima su prvi izbor. Pojedini modeli Infantino vrteški poseduju i noćno svetlo koje može da se transformiše u projektor koji može da se postavi kako na krevetac, tako i na krevet kada dete malo poraste.


Često će od vrste materijala zavisiti i sama cena vrteške. Uzmete u obzir sve pojedinosti, pa tek onda idite u kupovinu.
Obezbedite svojoj bebi miran san i spokojne noći, u 4 Kids radnjama odaberite vrhunski kvalitet bebi opreme i asortiman za decu koji će vas oduševiti.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart
Jungle kolica Oxy Beige, 0m+