Poklon za bebe

Poklon za bebe

Vaš blizak prijatelj je dobio bebu? Došlo je vreme da odete na babine, ali niste sigurni šta bi bio idealan poklon?

 

Ne brinite. Novorođenčadima je toliko stvari potrebno da ćete vrlo brzo doći do rešenja. U ovom tekstu pronaći ćete nekoliko predloga za idealan poklon za bebe.


Poklon za rođenje deteta


Poklon za rođenje deteta najbliža rodbina obično donosi u prvih 40 dana (babine). Nekada je običaj bio da se spremi pile, pogača i neka slana pita za majku.


Ipak, kako rođenje deteta iziskuje puno troškova, svi gosti trude se da odnesu i nešto materijalno. Ovakav običaj slede sve kulture.

 

Kinezi, na primer, poklanjaju crvenu kovertu sa novcem, odelca, a u tradiciji je da se poklanja i dragi kamen – žad.


Vi možete razmotriti neke od sledećih ideja:


Ležaljka/Ljuljaška za bebu – Verovatno su roditelji već kupili kolica i nosilje, ali možda su zaboravili na ljuljašku. Ona je dragoceni deo opreme koji umiruje i uspavljuje dete.


Hranilice za bebe - Iako beba možda nema ni mesec dana, hranilica bi već kroz pet meseci bila preko potrebna.

 

beba-u-hranilici


• Odelo – Bebi kompleti za dečaka ili bebi kompleti za devojčice uvek su koristan poklon za svako novorođenče


Vrteške za krevetac – Ovo je skoro jedina igračka za tek rođene bebe pa sigurno nećete pogrešiti


Ishrana novorođenčadi – ideje za poklon


Iako se nekada može činiti kao poklon male vrednosti, roditelji će vam sigurno biti zahvalni ako se setite nečega povezanog sa ishranom beba.


Flašice za bebe – Nikad ih nije dosta. Jedna je za vodu, druga za mleko, a kasnije jednu treba ostaviti i za sokić.


Portikle – Kada beba kroz par meseci počne da jede čvrstu hranu, roditelji će vam biti zahvalni kada shvate koliko im portikli na dnevnom nivou treba


Pumpice za izmuzavanje – Nadamo se da mame neće imati problema za dojenjem, ali ako ih bude, sve porodilje znaju da su pumpice spas. Nećete ispasti smešni ako ovo donesete na poklon, jer će vam, u trenucima poteškoća u hranjenju, biti i te kako zahvalni.


Mleko za dohranu – Ovo će novopečenim roditeljima najverovatnije biti potrebno.

Bilo da majka želi malo da odmori od dojenja ili nema dovoljno mleka, mleko za dohranu treba da imaju na dohvat ruke sve porodice.


Aparati za ishranu beba – Stelirizatori za flašice, blenderi za kaše, grejači za flašice – ne znamo koliko vas bi se ovih poklona setio, ali mame znaju koliko su dragoceni.


Šta kupiti bebi za prvi rođendan


Bebin prvi rođendan je velika prekretnica i za bebu i za njene roditelje. Prva godina nege i nege malog čoveka je nešto što treba proslaviti.

 

Prva godina bebe puna je neverovatnih trenutaka i uspomena - od prvih osmeha do prvog smeha.

 

Ali šta pokloniti malom biću od godinu dana? Šta kupiti bebi za prvi rođendan?


Tricikl – Dete od godinu dana dovoljno je veliko da može da sedi, a u periodu je i kada treba da razvija motoričke sposobnosti i koordinaciju pokreta, te je tricikl pravi izbor za prvi rođendan.


Posteljine za decu – Posteljina je nešto što sigurno treba malim ljudima budući da mogu često da je isprljaju.


Edukativne igračke – Jednogodišnjaci tek otkrivaju svet oko sebe. Dajte im podršku u vidu edukativnih alatki.


Cipelice za prohodavanje – U ovom uzrastu su ili tek prohodali ili su blizu toga. U svakom slučaju, cipelice za prohodavanje su koristan poklon za prvi rođendan.

Izabrati odgovarajući poklon za bebe nije teško uz ovakve predloge. Dovoljno je da razmislite šta je korisno detetu u tom periodu i ideje će se same nizati.

 

Šta god da odaberete, upakujte velikom mašnom i dodajte nekoliko balona jer će verovatno to najviše obradovati mališana.